Roos Blufpand opent Roses For Children Tour in Posttheater

Roos Blufpand opent 19 mei haar Roses for Children tour in het Posttheater te Arnhem. Vanachter de piano en met haar cellist en gitarist zal zij eigen liedjes zingen en spelen die zowel klein en kwetsbaar als groots en meeslepend zijn.

Herman van Veens Stichting Roses for Children en artiest Roos Blufpand hebben namelijk meer gemeen dan alleen hun naam. Beiden geloven ze er heilig in dat de wereld een stukje mooier zou worden wanneer men zo nu en dan zou luisteren naar het kind in zichzelf.

Zangeres, songwriter en pianist Roos Blufpand weet dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. Op haar in februari 2016 uitgekomen album Hoe dan laat zij zien dat het lang niet altijd lukt om die ‘kinderlijke’ liefde te verspreiden. Toch blijft ‘Alleen maar liefde’ volgens Roos het enige antwoord op de moeilijkste levensvragen.

“Soms wil ik weer denken als een kind en geloven dat mijn goed bedoelde woorden, worden doorgegeven door de wind.”

Stichting Roses for Children probeert deze boodschap te verspreiden middels het in Arnhem gevestigde Monument voor het Onbekende Kind. Bij het Monument, dat uiteindelijk zal bestaan uit 35 mensgrote stenen afkomstig uit verschillende delen van de wereld, kan men gestorven kinderen over de hele wereld eren en herdenken.

Mirjam & Sil van Oort (bestuursleden van Roses for Children) hopen vooral dat men op deze manier meer en meer beseft hoe belangrijk het is om onze verantwoordelijkheid te nemen voor de wereld en vooral voor de kinderen op deze wereld.

Niet zo gek dus dat Roos Blufpand samen met een deel van haar band een Roses for Children tour gaat doen om zo met haar muziek deze gezamenlijke boodschap te verspreiden. In samenwerking met verschillende theaters en stichtingen gaat zij naast de concerten van 19 t/m 25 mei muzikale middagen organiseren voor kinderen die het verdienen om even in het zonnetje gezet te worden. Zo zal Roos samenwerken met het AZC Utrecht, Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam en Venlose Mutsaersstichting voor Jongerenhulpverlening.

Voorafgaande aan het concert in het Posttheater gaat Roos een workshop geven aan leerlingen van de Arnhemse Paulusschool.

Roos nodigt iedereen uit om op 19-05-2016 om 19:00 gratis haar show in het Posttheater bij te wonen om zo niet alleen een mooi luisterconcert te zien maar daardoor ook steentje bijdragen aan dit gehele initiatief.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Roos Blufpand opent Roses For Children Tour in Posttheater"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*