Uniek Arnhems biertje: Heemels gageltje

Arnhem heeft sinds kort een eigen, exclusief biertje: Heemels gageltje! Het eerste Arnhemse bier met het ingrediënt gagel uit Heemtuin Presikhaaf. Een exclusief biertje ook omdat dit bier in kleine oplage is gebrouwen en gebotteld in Openluchtmuseum Arnhem.

Wilde gagel is een zeldzame struik die alleen voorkomt op enkele plekken met vochtige bodems in Zuidoost-Nederland. De gagel uit Heemtuin Presikhaaf geeft Heemels gageltje een heerlijke kruidige smaak. Al in de middeleeuwen werd gagel gebruikt om bier te kruiden.

Heemels gageltje is gemaakt door de brouwer van het Openluchtmuseum. Er is slechts één badge gebrouwen, dat is 500 liter. Arnhemse liefhebbers van bier wordt daarom aangeraden niet te lang te wachten om dit bier te proberen. De houdbaarheid is ruim een half jaar, maar de verwachting is dat al het bier al ruim voor die tijd op is.

Een flesje Heemels gageltje kost €2,50 in de winkel op het erf van Stadsboerderij Presikhaaf. Twaalf flesjes zijn verkrijgbaar voor €27,00 en 24 flesjes voor €50,00. (Deze prijzen gelden alléén op Stadsboerderij Presikhaaf.)
De flesjes hebben een inhoud van 33 cl. Het alcoholpercentage is 5%.

Heemels gageltje is verder verkrijgbaar bij Stadsboerderij Presikhaaf, wijnhuis Sonsbeek, Kweekland, Molenplaats Sonsbeek, slijterij Van Pernis, stadsboerderij De Korenmaat en slijterij Bij van Kleef. Zolang de voorraad strekt.

Foto: Natuurcentrum Arnhem.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Uniek Arnhems biertje: Heemels gageltje"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*