Siza Festival: werk, workshops, design… en een beperking

Donderdag 7 juni staat het Arnhemse Brouwersplein bol van de mogelijkheden! Zorgorganisatie Siza en ondernemers laten dan op het allereerste Siza Festival zien wat er mogelijk is voor én door mensen met een beperking op het gebied van werk. Iedereen is welkom op het festival dat wordt geopend door burgemeester Marcouch. 7 juni belooft een gezellig feestje te worden met workshops, design, ambachten, lekker eten en muziek.

Designbekers die in het Rijksmuseum verkocht worden, duurzame lampenkappen van gerecycled materiaal die in woonbladen zijn aangeprezen, gewilde designtassen, bekend van Velocity… Veel mensen weten én verwachten het niet, maar ze worden allemaal bij Siza gemaakt door mensen met een beperking. Met ambachtelijke workshops, toegankelijk voor iedereen, laten de makers op donderdag 7 juni zien hoe deze producten tot stand komen.

Inspirerende eye-opener
Wido Steeg, manager SizaWerk en organisator van het Siza Festival: ‘Iedereen heeft talenten, of je nu een beperking hebt of niet. Daarvan willen we mensen bewust maken. De ambachten die we laten zien, zijn daar een ideaal middel voor: het levert mooie producten op. Voor mensen met een beperking is het festival een geweldige kans om te zien én te ervaren of deze werkzaamheden ook iets voor hen kunnen zijn. Hopelijk is het festival een inspirerende eye-opener voor iedereen. Het gaat uiteindelijk om de kwaliteit en originaliteit van de producten, niet of ze gemaakt worden door mensen met of zonder een beperking.’

Iedereen is welkom
Bezoekers kunnen onder meer terecht voor een porselein workshop met Dutch designer Sander Luske, een interactieve kunsttentoonstelling en een kijkje voor en achter de schermen van film- en montagebedrijf Rock & Rolstoel Producties. Ontwerper Pascal Mulder legt uit hoe zijn bekende tassen gemaakt worden. Alle workshops zijn gratis en toegankelijk voor iedereen: of je nu op zoek bent naar een leer-werkplek voor jezelf of een ander of gewoon een nieuw ambacht wilt leren. Alle (design) producten zijn ook te koop.

De workshops vinden plaats tussen 12.00 en 18.00 uur. DJ FAB trakteert je ondertussen op fijne muziek en natuurlijk is er lekker eten en drinken. Ook kun je vragen stellen aan ervaringsdeskundigen en is er een belevingscircuit waar je kunt ervaren hoe het is om een beperking te hebben. Ondernemers aan het Brouwersplein bieden gedurende de dag een stageplaats aan mensen met een beperking. Tussen 18.00 en 20.00 uur sluiten we het festival af met een gezellige borrel met live muziek bij medeorganisator WAAR Arnhem.

Meer informatie over het Siza Festival vind je op: www.sizafestival.nl.

Reacties