Sneakpreview tijdelijke locatie De Kerk van Museum Arnhem

Tijdens de Arnhemse Uitnacht op vrijdag 25 januari geeft Museum Arnhem een sneakpreview van De Kerk, de nieuwe tijdelijke locatie van het museum in de Walburgiskerk. In het kader van SET, het beeldende kunstprogramma van de Uitnacht, ontwerpt kunstenaar Anne ten Ham speciaal voor deze locatie een kunstwerk.

Programma SET

Beeldende Kunst Arnhem en Museum Arnhem tonen het programma SET tijdens de Arnhemse Uitnacht. Het programma bestaat uit nieuwe en bestaande kunstwerken die als een rode draad de verbinding tussen de deelnemende cultuurhuizen tot stand brengt. SET stimuleert het publiek om zich te verplaatsen langs de route door de stad én door de nacht.

Tijdelijke presentatieruimte

Museum Arnhem geeft de Walburgiskerk geen museale functie, maar gebruikt de presentatieruimte voor een programma met nieuwe, experimentele en actuele thema’s en geeft een podium aan Arnhemse makers. Tijdens de Uitnacht kunnen bezoekers alvast een kijkje nemen in De Kerk. Ook is een nieuw kunstwerk van kunstenaar Anne ten Ham te zien. In dit op het eerste oog bescheiden kunstwerk ‘Reflectie 2’ worden bezoekers verrast door de aanwezigheid van water. De titel is tweeledig te interpreteren: de waterspiegel reflecteert en nodigt tegelijkertijd uit tot reflectie. Na het weekend van de Uitnacht wordt De Kerk ingericht en vanaf maart 2019 start het museum met de programmering.

Openingstijden Sneakpreview:
Vrijdag 25 van 19.00 – 23.00 uur
Zaterdag 26 januari 13:30 – 17:30 uur.
Zondag 27 januari van 13:30 – 17:30 uur.

Bezoekadres: Sint Walburgisplein 1 in Arnhem.

Reacties