Vaandels op de Markt te gelegenheid van afscheid Cornielje

Clemens Cornielje wordt uitgezwaaid door vendeliers uit de provincie Twitter @MartienL

Vandaag nam Commissaris van de Koning Clemens Cornielje na bijna 14 jaar afscheid van het Gelders Huis, ofwel het Huis der Provincie.  Zijn taak zit er op en zijn afscheid genereerde een aantal mooie berichten op internet.

Clemens Cornielje

De Commissaris van de Koning Clemens Cornielje (Lobith 1958) was de langs zittende commissaris. Hij had nog ambities voor de Eerste Kamer, maar werd helaas ziek waardoor zijn loopbaan eerder stopte. Cornielje is vandaag bij binnenkomst in het Huis der Provincie met een erehaag ontvangen.

Minister Kajsa Ollongren sprak lovende woorden als: ‘Vriend en vijand zijn het ermee eens: je bent een bijzonder commissaris en de langstzittende in je geliefde Gelderland.’ Zij gebruikte ook de vier B’s: bekwaam, bedachtzaam, bemiddelijk en bescheiden.

Wethouder Economische Zaken Jan van Dellen (VVD) twittert dat het een eer is er bij te zijn namens de Gemeente Arnhem en het college van B&W.

Cadeau’s

Als afscheidscadeau ontving Conielje het unieke convenant van  Het Verhaal van Gelderland, maar ook een kleurde de Westervoortsebrug vanaf 17.15u in de kleuren van de provincie als afscheidsgroet.

Daarnaast kreeg hij een nog aan te leggen ecoduct op de provinciale weg N302 op de Veluwe. Nadat hij zijn laatste woorden ‘Het was een eer om 13,5 jaar uw commissaris te mogen zijn geweest. Het ga u allen goed’ uitgesproken te hebben, werd hij op de Markt voor het Huis der Provincie uitgezwaaid door vendeliers/vaandelzwaaiers van de Federatie van Gelders Schuttersgilden en Schutterijen St. Hubertus.

Een ‘Arnhemse Sprookje‘ (film!), aldus Gelders collega Rita Braam op Twitter.

 

Reacties