“Sonsbeek-tegel weggehaald wegens kwetsende tekst”

De tegels van Michael Blum die onderdeel uitmaken van de Sonsbeek beeldententoonstelling, blijven de gemoederen bezig houden. In de stad liggen bij verschillende gebouwen twaalf informatietegels met feiten en verzonnen geschiedenis. De tegel bij winkelcentrum Presikhaaf is weggehaald vanwege een kwetsende tekst. Dit meldt Ik Hou van Arnhem.

Vorige week werd bekend dat de tegel voor het ABN-Amrogebouw op het Gele Rijdersplein was omgedraaid. Dit keer was het raak met de tegel bij winkelcentrum Presikhaaf.

“[Presikhaaf] werd een symbool van het onvermogen van de overheid om immigranten en armen te integreren in de samenleving. Inmiddels herbergt Presikhaaf één van de actiefste recruteringsnetwerken van de Islamitische Staat in Nederland.”

Die zinsnede is een paar mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Volgens een ondernemer in het winkelcentrum heeft de gemeente Arnhem de tegel verwijderd nadat er klachten binnen kwamen.

De organisatie van de beeldententoonstelling heeft een andere versie. Volgens woordvoerster Melanie Hulsebosch is de tegel weggehaald nadat iemand het kunstwerk beklad had.

Alleen een restje zand herinnert nu nog aan de plek waar de tegel oorspronkelijk te zien was.

Foto: Ik Hou van Arnhem.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "“Sonsbeek-tegel weggehaald wegens kwetsende tekst”"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*