Sonsbeek Theater Avenue 2008 (Verslag)

Ondanks de dreigende weersvoorspelling, zijn we gisteravond toch naar park Sonsbeek geweest om de sfeer te proeven van Sonsbeek Theater Avenue (dat dit jaar alweer voor de tiende keer wordt georganiseerd). Het was er gezellig druk en tussen de mensenmassa door probeerden de artiesten je aandacht te trekken om maar vooral naar hun optreden te komen kijken. Zo waren daar o.a. Sven Ratzke, Twan Janssen, vermakelaar Vincent van Leth en Toosje en Meneer Bekelaar. Wie kent ze niet?

Moet zeggen dat het slimmer was geweest om eerst in de stad een hapje te eten. Wellicht hebben wij wat gemist, maar in het park waren maar twee plekken waar je iets kon eten (anders dan suikerspinnen of ijsjes): de kookplaats (met een minimale wachttijd van een half uur) en een pizzakraam (ook met een enorme wachtrij en toen we aan de beurt waren was het deeg op). Zelfs voor een kopje koffie stond je minimaal een kwartier in de rij. De bar was daarentegen prima geregeld met als gevolg dat we maar vooral aan het bier zijn gegaan.

Uiteraard zijn wij ook naar een voorstelling in het Wonderdrohme geweest. In het Wonderdrohme presenteerden multimedia kunstenaar Andreas Kretschmeier en de Arnhemse muzikant Cyril Whistler een bijzondere wereld vol avontuur, muziek, spektakel en theater. Tijdens de Avenue hebben ze verschillende voorstellingen zoals ‘Virtual Trip’, ‘Darjeeling Temple’ en ‘Episode III’. Maar na een enthousiast verhaal over de ‘Time Capsule’ door Lydia, de vriendin van Andreas, hebben we er voor gekozen om mee te gaan met het ruimtevaartuig dat ver boven park Sonsbeek zou uitstijgen op weg naar het avontuur.

Bij binnenkomst werden we ontvangen door de stewardess waarna we een helm opkregen en een plek in de ‘Time Capsule’. Nadat iedereen zijn of haar plekje had gevonden kregen we uitleg over hoe de 3D-bril te gebruiken en dat we ons maar vooral goed moesten vasthouden. Op dat moment kwamen de astronauten Andreas en Cyril binnen die druk zwaaiend naar de medereizigers begonnen met aftellen:

Wat volgde was een prettig gestoorde interactieve 3d videoreis met surround geluidseffecten en live theater. Erg leuk gedaan en absoluut de moeite voor iedereen die vandaag nog plannen heeft om het Theater Avenue te bezoeken.

Toen het rond 10 uur begon te regenen, hebben we maar besloten om richting de Korenmarkt te vertrekken om daar alsnog een hapje te eten.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Sonsbeek Theater Avenue 2008 (Verslag)"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*