Speciale collectie tijdens de Nacht van de Mode

Tara werkt bij Marlies Dinissen Sieraden - Zefanja.nl

Tijdens de Nacht van de Mode op 9 juni in het Modekwartier, presenteren leerlingen van het RijnIJssel college hun Meester Gezel Collectie. In maart is de tweede editie van het project Meester Gezel Klarendal van start gegaan. Gezellen gaan in de leer bij meesters in het Modekwartier, ofwel jongeren leren door af te kijken bij creatief ondernemers in de wijk Klarendal.

Rijn IJssel

Dit jaar zijn er enthousiaste gezellen geworven via het Rijn IJssel. Diverse MBO leerlingen die een opleiding volgen in de mode branche, meldden zich aan om diverse technieken te leren van de creatieve ondernemers. Alle gezellen komen wekelijks bij hun meester en werken binnen tien bijeenkomsten van drie uur richting een eindproduct. De jongeren leren om hun fascinatie om te zetten naar een tastbaar product, leren nieuwe vaardigheden op het gebied van ontwerpen en uiteindelijk leren zij door te verwoorden en te presenteren tijdens de Nacht van de Mode.

Veelzijdige Meester Gezel collectie

Aan de hand van de thematiek van de Nacht van de Mode die zijn 10e editie beleeft en eigen smaken, zijn de gezellen samen een boeiend groepsproces gestart. De gerenommeerde ontwerpers in het Modekwartier die als Meester een Gezel onder hun hoede hebben, ondersteunen hen daarin.

Nilan maakt bij Chris Meijers collectie een bijzondere rode jurk met gouden accenten. Ani is gezel bij Eshter van Studio het Paradijs en zal deze jurk tijdens de Nacht van de Mode dragen. Ani zelf heeft bij Het Paradijs ondertussen een Meester/Gezel een logo ontworpen. Andere ontwerpen zullen prints worden op de producten van haar mede-gezellen.

Tara (foto) maakt bij Marlies Dinnissen in thematische kleur, een sieradenset. Zij zal die zaterdagavond 9 juni dragen. Lieke is bij Nikki Giling Accessoires riemen met tasjes aan het ontwerpen. Eén van de tasjes wil ze beprinten met een ontwerp van mede-gezel Ani.

Vida is in Studio Klare Taal een ‘echelle’ aan het maken, een borstversiering uit modetijdperken van weleer. Daphne is met de hand bij Carolien Evers BedtimeForBonzo rokken en topjes aan het breien. Suzanne heeft al samples klaar bij Mirte Engelhard Fashion en maakt een rood met mintgroene set waar cirkels in verwerkt zijn.

De gezellen hebben samen over kleurstellingen en vormen besloten en werken naar een geheel op elkaar afgestemde Meester Gezel Collectie.

Partners

Het Meester Gezel project is een samenwerking tussen de cultuurmakelaar van Kunstbedrijf Arnhem, Rijn IJssel, Gemeente Arnhem, Stichting JAM en de ondernemers in het Modekwartier. Zet zaterdag 9 juni vanaf 19u ’s avonds alvast in de agenda: Nacht van de Mode!

Volg de gezellen en hun meesters via facebook.com/MeesterGezelKlarendal en instagram.com/meester.gezel.klarendal

 

Reacties