Parkzaal Musis Sacrum wint Heuvelinkprijs

Parkzaal - Zefanja.nl

Op donderdag 17 mei is in het oude Rembrandttheater tijdens de Nacht van de Architectuur de tweejaarlijkse Heuvelinkprijs – de Arnhemse architectuurprijs voor het beste nieuwe gebouw – naar de nieuwe Parkzaal van Musis gegaan. De Parkzaal, naar ontwerp van Van Dongen-Koschuch Architects and Planners, is in opdracht van de Gemeente Arnhem gemaakt. De publieksprijs ging naar Driekapper Vosdijk van JCRArchitecten in opdracht van Phoenx.

Parkzaal, de thuisbasis van Het Gelders Orkest

De Parkzaal, gebouwd in 2017, is een multifunctionele zaal die de capaciteit kan aanpassen naar wens, met 1.000 zitplaatsen of (zonder stoelen) maximaal 1.250 mensen. Deze zaal is de thuisbasis van Het Gelders Orkest. De Parkzaal beschikt over een glazen achterwand, die geopend kan worden. Zo is het mogelijk om het concertzaal en het park te combineren, of om een gedraaid orkest op het podium binnen te laten optreden voor het park buiten. Tevens zijn er een grote congresruimte met 500 stoelen en een aantal kleinere ruimtes. Het ontwerp grijpt terug op de essentie van het Musis Sacrum: het genieten en ten gehore brengen van muziek in een uitmuntende akoestiek en aantrekkelijke groene omgeving.

(bronnen Wikipedia en Gebouwvanhetjaar.nl)

Gebouw van het jaar (BNA)

Vanmiddag worden in de voormalige Bijlmerbajes in Amsterdam ook een landelijke prijs uitgereikt: Het Gebouw van het Jaar! De Parkzaal van het Musis Sacrum is daar één van de negen genomineerden in de categorie ‘Identiteit en icoonwaarde’. In de categorie ‘Stimulerende omgevingen’ wordt Arnhem daar vertegenwoordigd met het Gelders Huis.

Publieksprijs

De Driekapper op de Vosdijk van JCRArchitecten ontving met 476 van de 1882 stemmen de publieksprijs. De Heuvelinkprijs werd georganiseerd door architectuurcentrum CASA en de hoofdprijs werd uitgereikt door burgemeester Marcouch.

Reacties