100% Ernhems festival is op 9 juli voor de 14e keer het ideale pre-vakantie uitje

SPIJKERROK: FEESTEN VOOR DE KOEPEL!
‘In het dal groeien de mooiste bloemen’ is een spreuk die wel past bij de band Repaired Fade Out. Deze zeven Syrische vluchtelingen ontmoetten elkaar in de Arnhemse Koepel, waar ze, om wat omhanden te hebben, een band startten. Een paar weken later speelden ze in de Arnhemse wijken Heijenoord en Lombok twee bedankoptredens voor ruim 400 mensen. Op 9 juli komen ze de 14e editie van SPIJKERROK openen!

Goede doel
Repaired Fade Out heeft alles te maken met het goede doel waaraan Festival SPIJKERROK wil bijdragen. Voor het festival is dit net zo belangrijk als het feestje zelf. De situatie van de 400 vluchtelingen in De Koepel is namelijk bijzonder. Ze hebben geen status en mogen niet werken. Ze mogen wel leren en willen dat ook graag, alleen kan dat niet worden geregeld door het COA (Centraal orgaan Opvang Asielzoekers). Daarom vroeg SPIJKERROK in De Koepel waar behoefte aan is. ‘Et voil√†’: het goede doel dit jaar is een studiebibliotheek voor de bewoners! Feest mee voor boeken of neem ze 9 juli mee en zet ze zelf in de SPIJKERROK-boekenkast op het festivalterrein.

Programma
SPIJKEROK is naast maatschappelijke betrokken, vooral ook een muzikaal feest! Dat vieren we dit jaar met poprocksensatie Electric Company, het minimal-waveduo Sterk water, verhalenzanger Marinus G. de Valk, de veelbelovende hiphoppers van Featherweights, de spannende popband Lada! en de dichtende zangeres Iris Penning. Automatic Sam sluit SPIJKERROK af. Verder is er doorlopend curieus coverwerk en ’s middags een kindervoorstelling van De Pietjes. Uniek dit jaar: alle bands zijn geadopteerd door ‘gewone’ Arnhemmers en kleine, lokale ondernemers.

Voor het hele gezin
Ook dit jaar is er weer voldoende te beleven voor de kinderen. Naast de voorstelling van De Pietjes, zijn er waterspelen, een grote speeltuin en een heerlijk speelveld. Voor 17:00 uur is de entree slechts € 5,00. Tel dat op bij het eten, drinken en ijs, dat er in allerlei varianten is, en wij zeggen: feest 9 juli met ons mee voor De Koepel!

Voor de buurt
SPIJKERROK is zo Arnhems als het Spijkerkwartier zelf. De buurtbewoners zijn dan ook als de échte gastheren en -vrouwen van het festival. Ze zijn anderhalf uur voordat het festival start al welkom voor een uniek pre-SPIJKERROK optreden, waarna ze om 15:30 uur de overige bezoekers welkom kunnen heten!

SPIJKERROK / 09 juli 2016, 15:30-00:00 uur / Vrijstaat Thialf (Dullertstraat 33, Arnhem)
KAARTEN: vvk € 7,50 // aan de kassa € 10,00 (voor 17:00 uur € 5,00)
MEER INFO: www.spijkerrok.com / www.facebook.com/spijkerrok

Reacties

Wees de eerste die reageert op "100% Ernhems festival is op 9 juli voor de 14e keer het ideale pre-vakantie uitje"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*