Wie weet meer over het Radioplein aan de Pontanuslaan?

Ten oosten van Park Sonsbeek ligt de buurt Sonsbeek-Noord of Sonsbeekkwartier. Dit is het stadsdeel in het driehoekje tussen de Apeldoornseweg, Dalweg en Pontanuslaan. Deze buurt wordt vaak in één adem genoemd met Sint Marten; in ieder geval heet de wijkvereniging Sint Marten/Sonsbeekkwartier

In Sonsbeek-Noord met straatnamen als Goeman Borgesiusplein, de Richard Kolfschoten-, Lorentz-, Pontanus-, Passavant- en Nicolaïlaan is het goed wonen. De opzet is niet benepen en er is veel groen. Het plantsoen aan Pontanuslaan 7 t/m 29 wordt in de volksmond het Radiopleintje genoemd.

Hamvraag

Een merkwaardige benaming die wijkbewoners Saskia Moester en Barbara van Dijk intrigeert. Zo zelfs dat zij binnenkort over deze karakteristieke huizenrij mét plantsoen een artikel in hun wijkmagazine willen schrijven. De hamvraag is eigenlijk of u weet waar deze naam vandaan komt. Ook willen beiden oud beeldmateriaal van dit curieuze rijtje huizen mét plantsoentje. Informatie kunt u sturen naar info@sintmartensonsbeekkwartier.nl of onderstaand op de site van Arnhem-Direct.

Beeld: De Pontanuslaan in 1928. Kaart verstuurd door J.A. de Boevé-Roosloot aan de fam. Schoeffelenberger in Den Helder. Midden links op de kaart is nog net een heggetje van het Radiopleintje te zien. Oude ansichtkaart van collectioneur Frans Brink, Westervoort.

 

Reacties

Over de auteur

Kees Crone
Kees Crone is journalist en columnist. Hij publiceerde een aantal boeken over Arnhem en schrijft regelmatig op Arnhem-Direct. Hij is bovendien secretaris van de Vereniging Stadsschoon Arnhem.

Wees de eerste die reageert op "Wie weet meer over het Radioplein aan de Pontanuslaan?"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*