Staatsbosbeheer voert dieren Burgers’ Zoo

Dieren uit Burgers’ Zoo krijgen komende maanden te eten door een actie van Staatsbosbeheer. Op de Veluwe worden door Staatsbosbeheer komende maanden berken berken gekapt en gesnoeid op de Veluwe. De bomen zijn voedsel voor verschillende dieren in het dierenpark.

Om de heide te beheren is het nodig om jonge berken weg te halen. Elke vrijdagochtend zagen daarom de vrijwilligers van de Heidegroep van Staatsbosbeheer berken op de heideterreinen in de omgeving van Hoenderloo. En wekelijks gaat er een container met berken naar de dieren als smakelijk hapje.

Lekker hapje
De berken worden op verschillende plekken in het park gevoerd, zoals de safariafdeling, zoogdierenafdeling en de apenafdeling.

Zo zijn de jonge bomen een lekker hapje voor onder andere de chimpansees, olifanten, giraffen, gorilla’s, brillangoeren, gibbons, siamangs, en bosrendieren. De dieren eten het liefst takken met knopjes en vers (jong) blad.

Heidebeheer is een intensieve klus, want zonder beheer groeit de heide dicht tot een bos. Belangrijke schakel in deze samenwerking zijn dan ook de vrijwilligers van Staatsbosbeheer. Zij zorgen met hun inzet de komende maanden voor een constante stroom berken richting de Koninklijke Burgers’ Zoo.

Foto: Een brillangoer doet zich te goed aan verse berk. (Foto: Staatsbosbeheer.)

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Staatsbosbeheer voert dieren Burgers’ Zoo"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*