Beeldententoonstelling Sonsbeek opent met Japanners

Zaterdag 4 juni vindt de publieksopening plaats van de beeldententoonstelling Sonsbeek 2016. Dit gebeurt vanaf 17:00 uur met een feestelijk programma op de Ronde Weide.

Het openingsprogramma van de tentoonstelling wordt verzorgd door het Japanse Cinema Caravan, samen met Studio Halfvol uit Arnhem en curatorencollectief ruangrupa uit Jakarta.

Op het podium staan onder andere de Arnhemse band John Frost en de Japanse zanger en gitarist Naoito. Verder is er muziek van DJ Mikey Varot (Japan) en DJ Tin Wish Tin (Nederland). Ook is het werk van de Japanse kunstenaars Michinori Maru en Rai Shizuno te bewonderen.
Performances, film, theater en tal van andere activiteiten vormen de andere onderdelen van het programma.

Cinema Caravan
Cinema Caravan komt uit Japan en creëert op elke plek een eigenzinnig feest met een mix van muziek, theater, film, kunst en eten en drinken. Ze werken altijd samen met lokale initiatieven, zoals nu met Studio Halfvol. Zo leren ze meer over degenen die op hun pad komen, over de cultuur en de manier van leven.

Studio Halfvol
Studio Halfvol ontwikkelt concepten en experimenten om de leefomgevingen te verbeteren. Zo organiseerden ze o.a. Ruimtekoers Festival. Daar zetten ze leegstaande gebouwen in als een plek voor ontmoeting, kunst en debat en leerden bezoekers elkaar kennen via bijzondere installaties.

Foto: Meinfernbus.de.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Beeldententoonstelling Sonsbeek opent met Japanners"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*