Stadsblokkenwandeling

Het erfgoedfestival Over Grenzen loopt t/m 22 juli en biedt meer dan 200 activiteiten verspreid over Gelderland, Limburg en Noordrijn-Westfalen. In het kader van het erfgoedfestival Over Grenzen organiseert het Gilde Arnhem op 7 juli een Stadsblokkenwandeling .

Stadsblokkenwandeling

De rivier de Rijn heeft veel met grenzen te maken. Over deze rivier kom je de grens van Nederland over. Ook was het deels de grens van het oude Romeinse rijk, de Limes. En natuurlijk de grens tussen Arnhem ten noorden en Arnhem ten zuiden van de rivier. Het gebied aan de Rijn ten zuiden van de rivier was ook vroeger al van groot belang voor Arnhem. Dat komt vooral door de verbinding met de Betuwe en Nijmegen en de bedrijvigheid door de ASM-werf en de haven van Coers. In het kader van het erfgoedfestival Over Grenzen organiseert het Gilde Arnhem op 7 juli een Stadsblokkenwandeling waarin dit allemaal tot leven komt. Wil je meelopen, meld je dan om 14.00 uur bij een van de gidsen bij het pontje aan de Rijnkade in Arnhem.

Erfgoedfestival Over Grenzen

De Gelderse grenzen zijn van grote invloed (geweest) op de geschiedenis, het heden en de toekomst van Gelderland. Het thema grenzen is typisch Gelders: naast de grens met Duitsland heeft Gelderland zes provinciegrenzen. Maar er zijn ook taalgrenzen, religieuze grenzen en rivieren die voor barrières zorgen. Het overschrijden van grenzen door vluchtelingen maakt het thema actueler dan ooit.

Beleef het mee in Arnhem en laat je verrassen! Bekijk het hele festivalprogramma op erfgoedfestival.nl/agenda

Reacties