Stadspanorama tijdens de UITnacht in Rozet

Museum Arnhem is dicht! Maar haar collectie wordt ingezet op andere plekken. Zo zal tijdens de Arnhemse Uitnacht (nieuw!) vanaf 26 januari een Stadspanorama te zien zijn met schilderijen uit de collectie van Museum Arnhem. Samen met oude foto’s en filmbeelden uit de collectie van de Gelderland Bibliotheek wordt er een indruk gegeven hoe de Rijnstad er vroeger bij lag.

Schilderijen

De unieke ligging van Arnhem heeft kunstenaars door de eeuwen heen geïnspireerd. De vergezichten van de rivier, het on-Nederlandse van de stuwwal, de bossen en de heide vormden voor hen een aantrekkelijke omgeving om te schilderen. Ook is de stad zelf, haar pleinen, kerken en de oude haven, op verschillende manieren op het doek vastgelegd.

Oude en nieuwe Arnhemse media

Deze schilderijen uit de collectie van Museum Arnhem en oude foto’s en filmbeelden uit de collectie van Gelderland Bibliotheek laten bezoekers van het Stadspanorama zien. Op een uitgebreide plattegrond ontdekken bezoekers waar de schilder toen zijn ezel moet hebben uitgeklapt. Het contrast tussen het Arnhem van toen en nu wordt duidelijk op de begeleidende afbeeldingen, afkomstig van Google Maps, en video’s. De stad beweegt!

Arnhemse UITnacht:
De opening van het Stadspanorama vindt plaats tijdens de Arnhemse UITnacht van vrijdagavond 26 januari tot zaterdagochtend 27 januari. De Stadspanorama is een initiatief van het Erfgoedcentrum (Museum Arnhem en Gelderland Bibliotheek)

Programma Stadspanorama vrijdag de 26e:
18:30 uur inloop (auditorium)
19:00 uur welkomstwoord door Saskia Bak (directeur Museum Arnhem)
19:15 uur verrassingsprogramma
19:30 uur borrel

Erbij zijn? Meld je even per email via rsvp@museumarnhem.nl.

Afbeelding: Antoon (Toon) Markus, Walburgisplein met zicht op de Eusebiuskerk, olieverf op doek, 1927. Collectie Museum Arnhem. Schenking 1958

Reacties