Studenten Rijn IJssel laten 10.000 kinderen bewegen tijdens Koningsspelen

Ruim 10.000 basisschoolkinderen genoten vrijdag 12 april van de Koningsspelen. Van zaklopen, een stormbaan en springkussen voor de kleintjes tot voetbal, basketbal en andere sporttoernooien voor de bovenbouw: samen met studenten van CIOS Arnhem maakten de kinderen er een groot feest van.

Dankzij de inzet van ruim 500 CIOS Arnhem-studenten kwamen kinderen van 45 basisscholen uit Arnhem en omgeving én 1 basisschool op Aruba in beweging. Voor sommige studenten was het organiseren van de Koningsspelen onderdeel van hun afstuderen.

Superdrank ‘HA-TWEE-GO’

Dit jaar staan de Koningsspelen in het teken van water drinken. Tijdens het festijn wordt de superdrank ‘HA-TWEE-GO’ genoemd. Kinderen kregen de boodschap: water houdt je sterk, slim en snel en maakt je tot de beste versie van jezelf!

De Koningsspelen is een initiatief van oud-tennisser Richard Krajicek en wordt georganiseerd door de Krajicek Foundation en Johan Cruyff Foundation. Op 26 april 2013 werd de eerste editie gehouden, naar aanleiding van de troonsbestijging van koning Willem-Alexander vier dagen later. Sindsdien wordt het evenement jaarlijks georganiseerd.

Reacties