Burgemeester opent wijkbibliotheek: Rozet op de Bult

Burgemeester Marcouch: 'Lezen is kennis en kennis is vrijheid' © Zefanja Hoogers 2019

Op donderdagmiddag opende burgemeester Marcouch officieel Rozet op de Bult in buurthuis De Beijer op de Geitenkamp. De burgemeester las het publiek voor uit het kinderboek ‘Kikker en pad’ van Arnold Lobel, aanwezige kinderen hingen aan zijn lippen. Daarna benadrukte hij hoe belangrijk lezen is: lezen is kennis en kennis is vrijheid. Bovendien door boeken te lenen in zo’n prachtige huiskamer als Rozet op de Bult, ontmoet je ook nog eens buurtbewoners. De burgemeester was blij verrast met de drukte en de gezelligheid in De Beijer, waarna hij de boekenkast samen met een jonge buurtbewoner onthulde.

Een huiskamer vol verhalen voor alle leeftijden

Rozet op de Bult is dan weliswaar een initiatief vanuit de bibliotheek Rozet in de binnenstad, maar binnen enkele maanden volledig opgepakt door actieve buurtbewoners van de Geitenkamp. Het is een plek waar je boeken kunt lezen en lenen, relaxen en mensen kunt ontmoeten. De boekenkast is gevuld met 250 roulerende titels voor alle leeftijden, vanuit Rozet in de binnenstad verhuisd naar De Beijer op de Geitenkamp: een wijkbieb voor iedereen. Mis je er je favoriete titel? Bestel hem direct online en hij wordt bezorgd bij Rozet op de Bult. Heb je tips of vragen voor Rozet op de Bult? Deponeer dat ik de ‘dropbox’ van Rozet op de Bult.

De uitleen van de boeken wordt gedragen door vrijwilligers vanuit De Beijer en stichting Kunst op de Bult. Maar Rozet op de Bult staat voor meer: samen met vrijwilligers en partners uit de wijk, wordt er een mooi programma aangebonden. Rijnstad coördineert er twee middagen in de week voorleesactiviteiten voor de jeugd vanuit de boekenkast én is er een informatiepunt van Age Friendly Cultural City en het Kunstcafé 55+.

De Beijer

Wijkbewoners zijn blij: bijna twintig jaar geleden sloot de wijkbibliotheek aan de Druckerstraat en de bibliobus verdween uit de wijk in 2015. Nu is er dus een wijkbibliotheek in de vorm van een huiskamer in de wijk voor terug gekomen. De middag werd rijk omlijst met muziek uit de wijk en hapjes en drankjes verzorgd door het Activeringsteam.

Rozet op de Bult is geopend tijdens  openingstijden van De Beijer. De vaste openingstijden zijn maandag van 14u tot 16u, dinsdag van 10u tot 14u, woensdag van 10u tot 12.00u, vrijdag en zaterdag van 10u tot 14u. Iedere woensdag (om 15.30 uur) en donderdag  (15.00 uur) wordt er in Rozet op de Bult voorgelezen!

De Beijer, Willem Beijerstraat 13, 6823 EW, Arnhem

Reacties