Subsidie RTV Arnhem afhankelijk van bedrijfsplan

Uit onderzoek van Tangram Advies & Onderzoek bleek eerder dit jaar dat RTV Arnhem professioneler moet. De lokale omroep heeft een te laag bereik en de kwaliteit van de programma’s is te wisselend.

Vandaag meldt de Gelderlander dat de subsidie van de gemeente Arnhem aan RTV Arnhem zal afhangen van het bedrijfsplan dat RTV Arnhem voor 1 april moet inleveren bij de gemeente. De omroep moet in ieder geval een beroepsdirecteur en/of beroepshoofdredacteur aanstellen, de tv-tak verder doorontwikkelen en minder belang hechten aan het van de straat houden van werkloze vrijwilligers.
Voorzitter Jaap van Hensbergen is blij met het besluit van het college, maar zegt er meteen bij dat subsidiering op het huidige niveau niet voldoende is. “Willen we beroepsmensen aanstellen en serieus met tv aan de slag gaan, dan moet er meer geld bij. Bovendien is een overbruggingskrediet nodig om tv nu al uit te bouwen; daar kunnen we niet nog anderhalf jaar mee wachten. Serieuze reclame-inkomsten zijn in de toekomsten zijn in toekomst mogelijk, maar nu nog niet. De kosten gaan voor de baten uit.”

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Subsidie RTV Arnhem afhankelijk van bedrijfsplan"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*