Terug naar Bandung : een geschenk voor de bibliotheek van Bronbeek

{

Zondagavond en ik ben nog aan het nagenieten van de winst op Ajax, maar daar gaat dit blog niet over. Al was het een superoverwinning van Vitesse. Gisteren heb ik een bezoek gebracht aan Bronbeek. Bronbeek bestaat uit een tehuis en een museum. Het tehuis biedt ouderenzorg aan oud-militairen (veteranen m/v) van de Nederlandse krijgsmacht en het Koninklijk Nederlands Indisch Leger (KNIL). Het museum geeft een beeld van het koloniale verleden van Nederland in Nederlands-Indië. De nadruk op het militaire aspect, in het bijzonder de geschiedenis van het KNIL.

De meeste Arnhemmers zullen weleens naar het museum zijn geweest, want het museum ligt midden in de stad aan de Velperweg. Mocht je er nog nooit geweest zijn, loop er dan eens binnen, want het is een prachtige permanente tentoonstelling over onze geschiedenis in Nederlands Indië. Hij is prachtig gemaakt en erg informatief, mooier dan je van te voren zult denken.

Sinds de verhalen van mijn oom Leo, die ik heb opgeschreven in mijn roman Terug naar Bandung, heb ik wat met deze historie. Ik vind dat de bibliotheek recht heeft op een exemplaar van mijn roman Terug naar Bandung. http://www.femmyfijten.nl/boeken/terug-naar-bandung/ Op zaterdagmiddag 26 januari ben ik het gaan brengen. Het cadeau werd in alle vriendelijkheid ontvangen en ik mocht gerust nog even een paar foto’s in het museum maken.

Na afloop was het tijd voor een heerlijk maal in de Kumpulan, een restaurant op het landgoed Bronbeek waar je van de echte Indische keuken kunt genieten (voor een leuke prijs). Als je daar ook eens een bite wil proeven, kijk dan even of de Kumpulan open is.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Terug naar Bandung : een geschenk voor de bibliotheek van Bronbeek"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*