Honingjagers: Wittenbols schrijft en Ligthert regisseert

{

Ze zijn weer terug als duo; Peer Wittenbols en Rob Ligthert. Uiteraard in de vaste combinatie, Wittenbols schrijft en Ligthert regisseert. De heren leerden elkaar kennen op de Toneelacademie Maastricht en zijn sindsdien samen blijven werken. Ze richtten samen Theatergroep De Federatie op, welke later samensmolt met Theater van het Oosten onder de naam Oostpool. Ze vestigden zich in Arnhem.

Wittenbols werd hier de huisschrijver, Ligthert huisregisseur en artistiek leider. Na een aantal jaar werd Oostpool ‘vernieuwd’ en verdween een deel van de vaste kern, waaronder Wittenbols en Ligthert.
Ondanks deze ‘breuk’, hebben ze niet stilgezeten. Na ‘Op de ziel’ (2011) en ‘Huisgoden’ (2012) brengen zij samen het laatste deel van het drieluik over wat mensen doen als de grond onder hun voeten lijkt te worden weggevaagd op de planken: ‘Honingjagers’.

Honingjagers, een stuk over een weduwnaar die enkele weken na het overlijden van zijn vrouw door zijn kinderen wordt betrapt in een intieme situatie met de wijkverpleegster. De theatermakers noemen hun stuk ‘implosief en zacht gewelddadig’. Ze hebben gezocht naar een broze situatie, zo fragiel en kwetsbaar dat geen van de door hen bedachte personages zijn frustraties zou kunnen uitschreeuwen.

Benieuwd geworden naar Honingjagers? 8 februari staan ze in de kleine zaal van de Arnhemse schouwburg, aanvang 20.30.

Regie: Rob Ligthert
Tekst: Peer Wittenbols
Spel: Dries Smits, Roos Ouwehand, Astrid van Eck en Michel Sluysmans.

Foto: Wittenbolsschrijftligthertregisseert.nl/

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Honingjagers: Wittenbols schrijft en Ligthert regisseert"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*