Terugblikken en vooruitkijken

imageHet einde van het jaar is zo’n traditioneel moment om terug te blikken op wat het afgelopen jaar heeft gebracht. Maar het is ook een moment om alvast vooruit te blikken naar het nieuwe jaar, dat als een onbeschreven blad voor ons ligt. Om alvast een beetje te dromen en te mijmeren over hoe je dat blad zou willen vullen en vormgeven.

Op 25 juli jl. zat ik met Marco Derksen, initiatiefnemer van Arnhem Direct, in Sonsbeekpark. Naast het boegbeeld van de Sonsbeektentoonstelling, de Lazy King, proostten we op onze toekomstige samenwerking. Op 1 augustus begon ik als communitymanager bij Arnhem Direct, de eerste van vele afspraken werden gemaakt en 5 augustus schreef ik mijn eerste blogpost.

Terugkijkend op alles wat er sindsdien gebeurd is en in beweging is gezet, is het moeilijk te geloven dat we pas vijf maanden bezig zijn. Het aantal berichten op de site, de groep bloggers en de bezoekersaantallen op de site groeien gestaag. Er wordt gereageerd op stukken en op elkaar, er ontstaan discussies en nieuwe ideeën, er worden verbindingen gelegd en zichtbaar gemaakt‚Ķ

Samenwerkingen
Dit leidde al tot een aantal mooie en inspirerende zaken, zoals bijvoorbeeld de samenwerking met Omroep Gelderland. We zijn erg blij dat een partij uit de ‘traditionele’ media zich in zo’n vroeg stadium met ons wilde verbinden. Achter de schermen werkten we al samen aan zaken en in 2009 zal deze samenwerking veel zichtbaarder gaan worden.

Een ontmoeting met de mensen van Coolregion leidde tot een concreet plan: onder de titel ‘Online? Hoe? Zo!’ organiseren we in maart van 2009 samen met hen een congres over nieuwe media en nieuwe mogelijkheden in de regio.

Begin december zaten we om tafel met een van de initiatiefnemers van Lopend Vuur en konden we verheugd melden dat dit initiatief voor de Nederlandse Indie muziekscene ook Arnhem gaat verwarmen. Vanaf januari 2009 zit er maandelijks een Arnhemse band bij ons op de bank en Martijn Crama blijft dus ook in 2009 op zoek gaan naar aanstormend Arnhems talent.

Het onderzoek van vier studenten van de HAN naar de mogelijkheden van een mobiele uitgaansagenda krijgt in 2009 een vervolg. Op 15 januari a.s. presenteren zij in een workshop hun onderzoeksresultaten en krijgen we vast een voorproefje van de mogelijkheden. Daarna gaan twee van hen naar aanleiding van dit onderzoek afstuderen bij Mobillion in Ede. Tijdens deze afstudeerstage zal er een prototype van de mobiele uitgaansagenda ontwikkeld worden. Samen met Uit in Arnhem gaan we kijken naar de mogelijkheden om deze agenda ook in het Arnhemse uitgaansleven te introduceren.

De samenwerking met Mobillion beperkt zich niet tot de mobiele uitgaansagenda. In januari gaan we op Arnhem Direct van start met een pilotproject voor online video. Door gebruik te maken van het door Mobillion ontwikkelde UVID, kan iedereen straks heel gemakkelijk filmpjes uploaden naar Arnhem Direct.

Maar er is meer
De afgelopen maanden hebben we gebruikt om contacten te leggen, behoeftes te peilen en al doende te ontdekken. Dit heeft niet alleen geleid tot bovengenoemde zaken, maar ook tot een visiedocument voor Arnhem Direct. In dit document hebben we een aantal zaken verwoord waar Arnhem Direct zich komend jaar/komende jaren op zal gaan richten. De hoofdlijnen van dit document vind je terug bij het colofon.

We zijn tot een 5-tal thema’s gekomen waarop we ons met eigen content op willen richten en waarmee we graag een aanzet willen geven tot discussie, debat en dialoog. Directe meningen die leiden tot directe (inter)acties. Deze thema’s zijn:
* Arnhem 2.0
* Innovatie, zowel sociale als technologische
* Onderwijs
* Kunst & Cultuur
* Sport, Gezondheid & Welzijn

Daarnaast blijft er natuurlijk ruimte voor nieuws & actualiteiten en uitgaanstips, maar dit deel van de site zal met name gevoed worden door RSS-feeds van derden, zoals dit nu ook al voor een deel gebeurd.

Om bovengenoemde zaken beter tot hun recht te laten komen, zal het uiterlijk van Arnhem Direct komend jaar de nodige veranderingen ondergaan. Vanaf januari komt Maikel van den Bos, student van de afdeling Communicatie en Multimedia Design van de HAN bij ons stagelopen. Met zijn kennis en hulp gaat dat vast en zeker mooi worden.

Ik zie in ieder geval uit naar het nieuwe jaar! Een jaar waarin we met elkaar verder bouwen aan Arnhem Direct. Het weekblad TIME heeft ons tenslotte niet voor niets 2 jaar geleden al uitgeroepen tot Person of the Year ;o)

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Terugblikken en vooruitkijken"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*