Vitesse zet trainer Hans Westerhof op straat

imageWie nog twijfelde is vanmiddag uit de droom geholpen: de wegen van Vitesse en Hans Westerhof gaan na een klein half jaar al weer scheiden. De reden: de teleurstellende resultaten van de geel-zwarten in de eerste helft van het seizoen 2008-2009, die de Arnhemse club de winterstop hebben doen ingaan op de 15e plaats, een plek boven de streep, die tot spelen van de nacompetitie veroordeelt.

Ook zonder de Achterhoeker zal het volgens mij nog een hele toer worden om snel de weg te vinden naar de gevarenvrije zone. De ervaring leert dat een ploeg die eenmaal in de hoek zit waar de klappen vallen, maar moeilijk nog een ommekeer kan bewerkstelligen. Kijk naar het AZ van vorig seizoen, maar op een dergelijke manier moest ook (destijds voormalig en tegenwoordig huidig topclub) FC Twente in het seizoen 1982-1983 al eens de vernederende gang naar de eerste divisie maken. In het seizoen 2003-2004 moest Vitesse na een kwakkelseizoen het vege lijf ook al eens redden via het jaarlijkse toetje.

De vraag is: hoe verder en wat kan de club? Het geld is (nog steeds) op, de toeschouwersaantallen zijn teleurstellend en het cynisme groeit met de week, de positie van technisch directeur Marc van Hintum, die in 1 jaar tijd 2 trainers heeft weggestuurd lijkt ook met steeds meer vraagtekens te worden omgeven, moet oer-Vitessenaar Edward Sturing opnieuw de kastanjes uit het vuur slepen of is hij dit keer toch vooral de (ex-)assistent van Hans Westerhof. Een ding is zeker: het belooft een turbulent half jaar te worden. Vitesse lijkt meer dan ooit de bijnaam FC Hollywood aan de Rijn eer te gaan aandoen.

Opmerkelijk dat op www.vitesse.nl op moment van dit schrijven nog met geen woord wordt gerept over het ontslag hetzij via een RSS-feed, breaking news of een email-update.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Vitesse zet trainer Hans Westerhof op straat"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*