Top 2000 Muziekhelden: mét Hank The Knife & The Jets natuurlijk

ARNHEM – Op woensdag 21 december is het zover: de unieke, eenmalige avond vol met Arnhemse popgeschiedenis in Luxor Live. De avond bevat echte Ernemse live-optredens van Erik Mesie, Aristakes, Hank The Knife & The Jets en The Shakers.

Hank The Knife &The Jets treden sinds 1975 in binnen- en buitenland op. De eerste single ” Guitar King ” stond vier weken op nummer 2, dat betekende in die tijd dat er bijna honderdduizend singles verkocht waren.

In Duitsland bleef ” Guitar King” 27 weken in de Top 50 staan. Bandleider Hank The Knife haalde uit zijn Fender six een messcherp geluid en het publiek vond het prachtig.

De opvolger “Stan The Gunman” werd een nog groter succes, nummer 1 in de Top 40. Het succes overrompelde de bandleden. Gelukkig treden de vitale oudere mannen nog steeds regelmatig op, elke keer voel je nu nog steeds de trots van het podium komen. En terecht, in 2016 kan zonder meer gesteld worden dat er geen nog optredende Arnhemse band is die een dergelijke succes heeft gekend.

Hank The Knife &The Jets is op popgebied misschien wel het beste Arnhemse exportproduct.

De samenstelling van de band is natuurlijk in de jaren wel eens gewisseld, maar drummer Alan Macfarlane en zanger / gitarist Alfons Haket speelden al met Hank The Knife samen in de roemruchte Long Tall Ernie And The Shakers.

Op woensdag 21 december zullen deze Arnhemse popiconen rond 22.00 het podium van LuxorLive beklimmen. Ik voorspel u een half uur genieten van hun evergreens. Elke Arnhemse popliefhebber moet toch in zijn leven Hank The Knife & Jets één keer van dichtbij gezien en gehoord hebben! Dus..

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Top 2000 Muziekhelden: mét Hank The Knife & The Jets natuurlijk"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*