Topsport op rolschaatsen in Elderveld

‘Roller derby, geen sport voor watjes!’ maar een spectaculaire full-contact sport op rolschaatsen, waarbij spelers elkaar van de baan afbeuken. Aankomende zaterdag 13 januari verzorgt Arnhem Fallen Angels in sporthal Elderveld een toernooi tussen Arnhem en twee Belgische teams voor publiek. Nog nieuwsgieriger? De Arnhem Fallen Angels zijn op zoek naar nieuwe skaters! Iedereen die het gaaf lijkt om deze sport een keer uit te proberen kan meedoen aan de open training op maandag 29 januari.

Sporthype uit Amerika

Deze snelgroeiende sport hype is ontstaan in 1935 in Amerika, maar verdween tijdens de crisis in de jaren 70. In 2001 wisten de Texas Rollergirls en TXRD Lonestar Roller Girls door hun sexy outfits en agressieve speelstijl de sport nieuw leven in te blazen. Sindsdien groeit de populariteit van roller derby ontzettend snel. Het spel wordt gespeeld door twee teams die tegen elkaar strijden op een ovale track.

Open training

De open training begint om 20.30 in sporthal Elderveld in Arnhem. De avond begint met een korte uitleg van de sport en een demonstratie door het wedstrijdteam. Daarna volgt er een proefles, zodat je roller derby zelf uit kan proberen. Geen ervaring met skaten? Geen probleem! Je zult alles vanaf het begin af aan leren. Het enige wat je nodig hebt is positieve energie, de wil om je skates aan te trekken en te rollen! Skates en bescherming heeft de vereniging tijdelijk voor je te leen. Aanmelden kan via freshmeat@arnhemfallenangels.nl.

Over Arnhem Fallen Angels

Roller derby vereniging Arnhem Fallen Angels bestaat sinds april 2011. Het wedstrijdteam de ‘Hellcats’ spelen inmiddels verschillende wedstrijden in Nederland, Duitsland en België. Daarnaast beschikt de vereniging sinds 2016 ook over een mannenteam de ‘Hellhounds’. Vooral de laatste twee jaar is het dameswedstrijdteam flink aan het groeien! In een jaar tijd zijn de Hellcats van plek 403 naar 188 in de Europese ranking gestegen.

Interview op Facebook Fallen Angels

Meet the freshie: Maria!

– Hoe vind je de vereniging Arnhem Fallen Angels?
“Het is fijne club toffe dames bij elkaar die alles goed regelen. Door goede afstemming met elkaar loopt het volgens mij gesmeerd‚Ķ”

– Je ziet de spelers bij roller derby soms best hard beuken, mag dat zomaar?
“Ja dat mag. Wel is het zo dat er veel regels zijn die ervoor moeten zorgen dat het allemaal oké verloopt. Je mag iemand alleen maar raken op bepaalde plekken. Het is wel een kick als je blijft staan na zo’n beuk!”

– Wat heb je allemaal nodig voor roller derby?
“Een portie lef en zelfvertrouwen En een boel gear, zoals bescherming voor je knieën, polsen, ellebogen, een helm en een bitje.”

– Heb je tips voor nieuwe ‘fresh meat’ spelers?
“Geniet ervan!”

Klik ook op:

Website Fallen Angels, het Facebook evenement toernooi van 13 januari en het Facebook evenement voor de open training Roller Derby.

Sporthal Elderveld bevindt zich op Breezandpad 13, 6843 JM Arnhem.

Foto – Stefan Groenveld

 

Reacties