Tweede wereldoorlog expositie, rondleidingen en filmvertoning in Koepelgevangenis

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is er veel gebeurd in en rondom de Koepelgevangenis in Arnhem. In een special op 4,5 en 6 mei 2018 organiseert Comité Koepel40-45 in samenwerking met Prison Experience een bijzonder evenement.

Koepel 40-45
Tijdens het evenement Koepel 40-45 is er in de Koepelgevangenis van Arnhem een bijzondere expositie die je terugbrengt naar de jaren 1940 t/m 1945. In de Koepel wordt film- en fotomateriaal en oude kleding, voorwerpen en legervoertuigen ten toon gesteld.

Rondleidingen
De rondleidingen worden gegeven door oud bewaarders van PI de Berg. Zij brengen je langs alle plekken die tijden de 2e wereldoorlog een grote rol hebben gespeeld. Zij laten je de nog altijd zichtbare oorlogsschade zien en je kunt luisteren naar de vele oude verhalen. Ook de jaren n√° de oorlog zullen besproken worden. Deze rondleidingen zijn uniek; de verhalen die tijdens dit evenement worden verteld komen tijdens andere rondleidingen niet uitgebreid aan bod.

Iedereen welkom
Zowel de expositie als de rondleiding zullen interessant zijn voor zowel volwassenen als kinderen. Comité Koepel40-45 laat kinderen die dagen spelenderwijs kennis maken met het verleden. Kinderen t/m 8 jaar hebben gratis toegang onder begeleiding van tenminste één volwassene.

Film Bankier van het Verzet
Trost zijn wij om te mogen melden dat we in samenwerking met Pathé op deze dagen om 20:45 uur de film ‘Bankier van het verzet’ kunnen vertonen in de Koepelgevangenis. Enkele scenes uit de film zijn ook op deze locatie opgenomen.

Entreetickets
Voor het evenement zijn er twee verschillen entreetickets beschikbaar. Je kunt er voor kiezen om alleen de expositie te bezoeken (€7,50), of om de expositie aan te vullen met een (tweede wereldoorlog) rondleiding (€15,-). Via https://koepel40-45.nl/tickets/ kun je eenvoudig je entreeticket kopen. Voor de filmvertoning zijn de tickets enkel via de website van Pathé verkrijgbaar.

Tijdgebonden entree ticket
Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om dit evenement te bezoeken heeft Comité Koepel40-45 er voor gekozen om te werken in tijdsblokken van twee uur. Je koopt een tijdsgebonden entree ticket.

Prison Experience

Prison Experience is een bedrijf dat gevestigd zit in de koepelgevangenis in Arnhem. Zij hebben een tweetal volwassen- en een kinderescaperoom. Zij organiseren spellen, rondleidingen, evenementen en bedrijfsuitjes. Tevens bieden zij complete arrangementen aan inclusief eten en drinken. Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse bieden zij weer onderdak aan wandelaars.

Reacties