Tweede Arnhemse Piet uitgereikt aan Jeroen Voskuilen

{

Tijdens de eindejaarsbijeenkomst voor de vrijwilligers van Bezoekerscentrum Sonsbeek op vrijdag 18 december, kreeg directeur Jeroen Voskuilen de ‘Arnhemse Piet’. Hij werd uitgereikt door bestuursvoorzitter Leo van der Meer. Jeroen werd geroemd voor de manier waarop hij in tien jaar tijd van het bezoekerscentrum niet alleen een goed lopende vrijwilligersorganisatie maakte, maar ook – met 50.000 bezoekers per jaar – een van de grootste publiekstrekkers van Arnhem.

Parkpromotie
Jeroen Voskuilen is de drijvende kracht achter initiatieven als het Wandelcafé, het Groencafé en het nieuwe fenomeen Urban Forestry. Voskuilen speelt een belangrijke rol in de promotie en het behoud van het groen in Arnhem. Daarvoor beschikt hij over een onovertroffen netwerk. De Arnhemse Piet, die voor de tweede keer werd uitgereikt, is o.a. ook bedoeld als stimulering voor mensen die zich bijzonder verdienstelijk maken voor de Arnhemse samenleving. Om precies te zijn: de Arnhemse Piet is het broertje van het Arnhems Meisje. Een Arnhems Meisje wordt toegekend door B&W; een Arnhemse Piet door de gelijknamige stichting.

Vogelenpietje
Om voor een Arnhemse Piet in aanmerking te komen, gelden andere, vrijere regels dan voor verkrijging van een Arnhems Meisje. De eerste persoon die hem kreeg was vertrekkend binnenstadmanager Ton Kranenburg. De Arnhemse Piet is geïnspireerd op het beeld “Vogelenpietje” van Pieter Gerbrand van Tienhoven. Beeldhouwer Johan van Zweden http://nl.wikipedia.org/wiki/Johan_van_Zweden maakte dat beeld. (Zie ook pgs. 74 en 75 in Sonsboek www.sonsboek.nl ). Het staat op de hoek van de Zijpendaalseweg en de Sweerts de Landasstraat. Een Arnhemse Piet is samengesteld uit verschillende kleuren gelaseerd acrylaat. Het in felle kleuren gestileerde silhouet van Arnhemse Piet heeft de Arnhems skyline als achtergrond. Je ziet de Rijn- en Sonsbeektoren bij het station én de Eusebiuskerk.
Zie ook de website: www.arnhemsepiet.nl

Reacties

Over de auteur

Kees Crone
Kees Crone is journalist en columnist. Hij publiceerde een aantal boeken over Arnhem en schrijft regelmatig op Arnhem-Direct. Hij is bovendien secretaris van de Vereniging Stadsschoon Arnhem.

Wees de eerste die reageert op "Tweede Arnhemse Piet uitgereikt aan Jeroen Voskuilen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*