Uitbreiding en verbouw van Museum Arnhem aanbesteed

De nieuwe aanbesteding voor uitbreiding en verbouw van Museum Arnhem is geslaagd: Rots Bouw BVuitAalten mag de klus uitvoeren. Vandaag vond de voorlopige gunningplaats. Als alles meezit start de bouw nog dit jaar en is het gebouw eind 2021 klaar.

Verantwoordelijk wethouder Hans de Vroome is blij met het resultaat: “Dit is een heel belangrijk moment voor de stad. Arnhem verdient een aansprekend museum. De gesprekken met deze aannemer zijn zeer positief. Het bedrijf heeft zich goed verdiept in het belang van het museum en in het ontwerp. Dit bedrijf heeft bovendien zijn sporen wel verdiend: het ontvangstpaviljoen op de Hoge Veluwe, dat recent door koning Willem Alexander is geopend, is ook door hen gebouwd. Mijn verwachtingen zijn hoog gespannen.”

Meer bezoekers

Het vernieuwde Museum krijgt een grote nieuwe vleugel met tentoonstellingsruimteen uitzichten over de stuwwal, de Rijn en de beeldentuin. Onder deze vleugel komen kantoren en een depot voor kunst en archeologie. Ook wordt het monumentale pand gerestaureerd.Directeur Saskia Bak haalt opgelucht adem: “Het is heel spannend geweest, en we zijn heel blij dat we nu verder kunnen. Het museum wordt weer helemaal van deze tijd en sluit aan bij onze ambities met grotere tentoonstellingen en veel activiteiten voor publiek.”

Nieuwe aanbesteding

In februari 2018 werd de aanbesteding voor Museum Arnhem stopgezetomdat er op dat moment geen aannemer was die het museum binnen het beschikbare budget kon (ver)bouwen. Eind 2018 stelde de gemeenteraad €7,5 miljoen extra budget beschikbaar, waarna een nieuwe aanbesteding kon starten. Om te kunnen inschatten of er voldoende bouwbedrijven geïnteresseerdzouden zijn, vond eerst eenmarktconsultatie plaats bij ca 20 aannemers. De aanbesteding leverde vervolgens vijf geïnteresseerdenop, waarvaner drie een voorstel hebben ingediend. Uiteindelijk isRots Bouwals winnaar uit de busgerold.

Plan uitwerken

Tegen de voorlopige gunning kan de komende weken nogbezwaar worden gemaakt. Daarna vindt de definitieve gunning plaats en kan de aannemer plaatsnemen in het bouwteam om samen met de gemeente en het museum de plannen verder technisch uitte werkenen de bouw voor te bereiden.

Reacties