Uitgaansleven van Arnhem is 74% .open up

Afgelopen weekend werden 110 kroegtijgers in uitgaansgelegenheden ondervraagd over hun houding ten opzichte van seksuele diversiteit. Gemiddeld heeft 74% een open houding ten opzichte van jongeren die homo- of biseksueel zijn. De actie is gedaan door .open up, een campagne van NJR (Nationale Jeugdraad).

Op de vraag of kleffe homoseksuele stelletjes irritanter zijn dan kleffe heteroseksuele stellen, antwoordde 27% van het uitgaanspubliek van wel. Van de kroegtijgers zou 45% het bovendien vervelend vinden als iemand van hetzelfde geslacht met ze zou flirten. Als een vriend(in) zou uitkomen voor zijn of haar homoseksuele geaardheid, zou 95% nog wel met hem of haar uitgaan.

Arnhem is hiermee bijna even tolerant als Nijmegen. Daar waren de kroegtijgers 75% .open up ten opzichte van hun homo- en biseksuele leeftijdsgenoten.

.open up
We zijn allemaal ontzettend tolerant hier in Nederland; alles kan, alles mag gezegd worden en seksuele diversiteit is al jaren geen issue meer, toch? Hoe kan het dan dat veel mensen toch moeite hebben met hand in hand lopende mannen? Je kunt wel zeggen dat je respect hebt voor iedereen, maar hoeveel ruimte geef je een ander nou echt? Oftewel: Hoe .open up ben jij?

Met deze vraag tourt .open up door Nederland. Op scholen zoeken we jongeren op en vragen hen hoe ruimdenkend zij zijn. Afgelopen zomer zijn festivalgangers ook ondervraagd. Op www.openup.nl kan iedereen testen hoe .open up hij of zij is.

NJR
Bij NJR werken jonge mensen en honderden vrijwilligers aan (media)campagnes en projecten voor jongeren. NJR geeft jongeren de kans om te laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen; bij hun in de buurt tot aan de VN. Daarnaast adviseert NJR overheden en allerlei andere organisaties over jeugdbeleid.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Uitgaansleven van Arnhem is 74% .open up"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*