Veel wegen in Arnhem zondagmiddag afgesloten

Wie zondag 8 mei Arnhem in of uit wil met de auto, kan dat maar het beste ’s morgens of ’s avonds doen. Tussen 14.15 uur en 18.15 uur zijn veel wegen in Arnhem afgesloten in verband met de Giro.

Tussen ongeveer 15.45 uur en 17.00 uur wordt in Arnhem de finale van de derde etappe gereden. Die eindigt op de Velperbuitensingel ter hoogte van Musis. Maar voor de renners over de finish komen, rijden zij eerst drie rondjes door Arnhem.

De rondjes Arnhem zijn op verzoek van de gemeente Arnhem in het parcours opgenomen. De route door Arnhem voert langs alle bekende landmarks van de stad: het Openluchtmuseum, Burgers’ Zoo, Arnhem Centraal, Sonsbeek, de John Frostbrug en de Gelredome. De renners fietsen er meermalen langs en de gemeente hoopt dat er vanuit de helikopter mooie beelden van een prachtig Arnhem de wereld in gestuurd worden.

De route die de renners volgen loopt via de Arnhemse Allee, Rosendaalseweg en de Monnikensteeg. Daarna gaan de renners verder via Schelmseweg, Amsterdamseweg, Willemstunnel, Roermondsplein, Nelson Mandelabrug, Eldenseweg, Batavierenweg, Nijmeegseweg, John Frostbrug, Airborneplein en de Velperbuitensingel.
Vanaf de Velperbuitensingel rijdt het peloton via de Jansbuitensingel en de Zypendaalsewg weer naar de Schelmseweg.
Dit parcours wordt vervolgens twee keer gereden, waarna de finish is ter hoogte van Musis.

Als gevolg van de route die de renners volgen door Arnhem, zijn flink wat wegen de gehele middag voor auto’s afgesloten. Arnhem Noord en Arnhem Zuid worden voor auto’s van elkaar gescheiden, want tussen 14.15 uur en 18.15 uur zijn zowel de John Frostbrug als de Mandelaburg voor auto’s afgesloten.

Ook de Centrumring is tussen 14.15 uur en 18.15 niet toegankelijk voor auto’s. Als gevolg daarvan zijn ook toegangswegen zoals de Apeldoornseweg en de John de Wittlaan gedeeltelijk afgesloten.

De binnenstad is lopend en met de fiets het beste te bereiken. Voor fietsers worden diverse extra bewaakte stallingen ingericht. De gemeente adviseert om lopend, fietsend of met het openbaar vervoer naar het centrum te komen.

Ook buiten het centrum worden een aantal wijken afgesloten voor autoverkeer. Bijvoorbeeld Malburgen West is amper bereikbaar door het afsluiten van de John Frostbrug. Via het viaduct Graslaan, onder de John Frostbrug, is de wijk niet volledig afgesloten.

De Geitenkamp gaat wel ‘dicht’. De hele wijk is tussen 14.15 tot 17.00 uur afgesloten voor autoverkeer. Bezoekers van het Hoogte80 Festival dienen hier rekening mee te houden.

Ook de Burgemeesterswijk gaat op slot. Vanaf 14.15 tot 18.15 uur is de gehele wijk afgesloten voor autoverkeer. Hetzelfde geldt ook voor het Spijkerkwartier, met uitzondering van de Velperweg en de Johan de Wittlaan.
Heijenoord is alleen aan de noordkant bij de Amsterdamseweg afgesloten. De wijk is wel in en uit te rijden via de Oranjestraat en de Utrechtseweg.

Ook buiten de genoemde tijden kan er vertraging ontstaan in en om Arnhem. De hele dag zijn er opbouwwerkzaamheden en afbreekwerkzaamheden die kunnen leiden tot vertragingen. Zo wordt bijvoorbeeld vannacht ter hoogte van Musis al begonnen met de opbouw van tribunes en persfaciliteiten.

Parkeren
Alle reguliere parkeergarages zijn zondag 8 mei geopend. Maarrrrr: Inrijden en uitrijden is echter niet mogelijk tussen 14.15 en 18.15 uur. Bovendien is de kans aanwezig dat de parkeergarages vol zijn. De gemeente Arnhem heeft daarom enkele extra Giro-parkeerplaatsen om het centrum ingesteld. Hier kan voor 5 euro per dag geparkeerd worden.

– Giro parkeerlocatie Oost I aan Van Oldenbarneveldtstraat (10 minuten van het parcours).
– Giro parkeerlocatie Oost II aan Velperweg op het AkzoNobel terrein (10 minuten van het parcours).
– Giro parkeerlocatie Zuid bij het GelreDome (volgens de gemeente “ongeveer 15 minuten vanaf de finish”, wat tamelijk optimistisch is). Hier is ook een snelle en regelmatige busverbinding naar de binnenstad.
– Giro parkeerlocatie West bij het Centraal Station (2 minuten van het parcours en ongeveer 10 minuten van de finish).

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Veel wegen in Arnhem zondagmiddag afgesloten"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*