Verwijderen (brom-)fietsen Centraal Station

De fietsenstalling bij het Centraal Station is uitgebreid met ruimte voor vierhonderd fietsen. Deze extra ruimte was noodzakelijk, omdat de huidige stalling te klein werd. Nu er voldoende capaciteit is voor reizigers die hun fiets willen stallen, gaat de gemeente Arnhem verkeerd gestalde (brom-)fietsen verwijderen op en rond het Stationsplein en de Oude Stationsstraat.
Verkeerd gestalde (brom-)fietsen rond de ingang van het station leveren hinderlijke en soms ook gevaarlijke situaties op. De rijwielen worden losgemaakt en naar de gemeentelijke opslag aan de Weg achter het Bos gebracht. De eigenaar kan zijn/haar (brom-)fiets daar tegen betaling van 20 euro ophalen. Dit kan op dinsdag en donderdag van 09.00 tot 11.00 uur. De gemeentelijke opslag ligt aan de Weg achter het Bos, aan de achterzijde van de Saksen Weimarkazerne, tegenover de watertoren. Een geldig identiteitsbewijs en de sleutel van de fiets moeten ook worden meegenomen.

De (brom-)fietsen blijven daar maximaal drie maanden staan. Als ze dan nog niet zijn opgehaald, worden ze eigendom van de gemeente Arnhem. Vanaf het station is de opslag bereikbaar met buslijn 20 (halte Moscowa). Op de andere dagen en in het weekeinde is de gemeentelijke opslag voor het ophalen van (brom-)fietsen gesloten. Na de genoemde termijn kan de (brom-)fiets op afspraak worden opgehaald. Daarvoor kunt u contact opnemen met de heer R. Folman van de gemeente Arnhem, tel. (026) 377 43 42.

Op en rond het Stationsplein zijn nu voldoende voorzieningen voor het plaatsen van (brom-)fietsen. Bovenaan bij het NS station, bij de roltrap, is een bewaakte fietsenstalling en aan de Oude Stationsstraat is een grote onbewaakte stalling. Het Centraal Station is in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) aangewezen als gebied waarin het verboden is (brom-)fietsen buiten de rekken en stallingen te plaatsen. Dit staat ook aangegeven op de geplaatste borden.

Bron: ArnhemMail
Foto: Bernard Vink

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Verwijderen (brom-)fietsen Centraal Station"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*