Vitesse verslaat Feyenoord in spektakelstuk: 3-1

Vitesse heeft zondag in een kolkend Gelredome geen spaan heel gelaten van landskampioen Feyenoord. De gasten gingen met 3-1 ten onder en zagen ook nog eens twee man met een rode kaart vertrekken. Op de eindzege viel niets af te dingen, 6-1 was ook mogelijk geweest. De thuisclub kende vele uitblinkers: Bryan Linssen, Matt Miazga, Fankaty Dabo, wij als toeschouwers kwamen volop aan ons trekken. Vooral de tweede helft bood alles wat een voetbalwedstrijd tot een heerlijke happening.

De thuisclub begon het duel al met druk naar voren. Roy Beerens schoot na een counter maar net voorlangs. Het was toch Feyenoord dat op voorsprong kwam. Higler floot niet voor een overtreding op Thomas Bruns, Feyenoord kwam er razendsnel uit en Tonny Vilhena schoot beheerst de 0-1 binnen. De tussenstand veranderde wenig aan het spelbeeld. Vitesse had het meeste balbezit en zag Matt Miazga op de lat koppen.

Vlak voor rust kwam Vitesse terecht op gelijke hoogte. Mason Mount bracht in twee pogingen een corner voor het duel en Guram Kashia schatte de bal op de juiste waarde. Niet veel later kwam Bryan Linssen alleen voor Brad Jones, maar zijn lob was net niet hoog genoeg. De 1-1-ruststand bespaarde scheidsrechter Higler een fluitconcert. Het scheidsrechtersgilde in Nederland geeft de topclubs altijd een schijn van voordeel.

In de tweede helft zette Vitesse extra druk richting de favoriete zuidtribune. Matt Miazga was dichtbij de 2-1, Brad Jones redde op katachtige wijze. Feyenoord speelde een landskampioen onwaardig, Pasveer had niets te doen. Ongeveer halverwege de tweede helft, Robin van Persie was net begonnen aan de warming-up, ging Bilal Basaçikoglu met twee benen in op Serrero. Higler trok terecht rood, het was een gevolg van de frustratie aan Rotterdamse zijde. In de daaropvolgende aanval transformeerde Bryan Linssen een afzwaaier van Roy Beerens tot doelpunt.

Daarna was het een en al Vitesse dat de klok sloeg. Bryan Linssen raakte uit een ingestudeerde corner de kruising. Verder was Jones steeds op zijn plek, soms kwam Vitesse net een teenlengte te kort. Tien minuten voor tijd brak Roy Beerens door, hij kon door Tyrell Malacia slechts worden gestuit met een overtreding. Rood was ook zijn deel.

Vitesse overleefde in de slotfase nog een eerste hachelijk moment. Niet lang daarna zorgde Bryan Linssen na een voorzet van Roy Beerens voor de dik verdiende 3-1. Die stand stond na 90 minuten ook op het bord.