Paastassen voor de minder bedeelden onder ons

In Klarendal en Sint Marten tijdens de vastentijd, 40 dagen voor Pasen, zamelen bewoners, samen met organisaties en bedrijven lang houdbaar voedsel en geld in, om Paastassen samen te stellen voor mensen die wat minder hebben of zelfs in stille armoede leven.

Samenwerking

Voor de derde keer organiseren Inloophuis Sint Marten en Villa Klarendal samen met enkele actieve wijkbewoners in de wijken Klarendal, Sint Marten en Spoorhoek de Paastasactie. Want: het is ook buiten de kerstperiode leuk om mensen te helpen die minder te besteden hebben. Winkels als de Albert Heijn aan de Klarendalseweg en de Velperbuitensingel helpen mee!

Stille armoede

In de 40 dagen voor Pasen is er de mogelijkheid lang houdbaar voedsel en of geld in te zamelen en te delen van wat u kunt missen. Van de ingezamelde gelden en etenswaren stellen we voedseltassen samen. We verwachten minstens 150 Paastassen te kunnen uitreiken op de zogenaamde Witte Donderdag voor Pasen. Die worden gegeven aan mensen van wie bekend is dat ze weinig hebben en die soms ook in stille armoede leven omdat ze net niet in aanmerking komen voor de Voedselbank.

Hoe te helpen

Bijdrage zijn te storten op: NL87INGB0000710434 t.n.v. Inloophuis Sint Marten, o.v.v. ‘bijdrage Paastas’. A.u.b. vóór 23 maart. Bij deze actie sluiten Arnhemse lokale fondsen zich aan. Iedere bijdrage is zeer welkom, zodat we zoveel mogelijk tassen kunnen vullen.

Van 15 februari t/m 24 maart kunt u het voedsel op de volgende inzamelpunten langs brengen:

Klarendal

  • De Wasplaats, Klarendalseweg 439 (maandag, dinsdag en donderdag t/m zaterdag 9:00-17:00 uur)
  • Basisschool Kunstrijk, MFC Klarendal, Kazerneplein 2 (maandag t/m vrijdag 8:30-15:30u)

Sint Marten

  • Inloophuis Sint Marten (elke dag van 9:00-13:30 uur)

Voor meer info: Rick Jansen (Villa Klarendal), jansen.rick@gmail.com, 06-17040029 en bekijk ook de Facebook pagina.

Reacties