Vitesse wint de derby en is Kampioen van Gelderland

Vitesse heeft de eerste prijs van de voetbaljaargang 2016-2017 binnen. In een sfeervol Gelredome werd zondagmiddag aartsrivaal NEC met 2-1 verslagen, nadat eerder beide ploegen in Nijmegen 1-1 hadden gespeeld. De grote man bij de thuisclub was Ricky van Wolfswinkel, die voor beide treffers tekende, waarvan de tweede vanaf elf meter. De overwinning was meer dan verdiend, Vitesse had wel moeite met het taaie NEC, dat met name in de eerste helft goed stond.

De eerste vijfenveertig minuten hadden sowieso weinig om het lijf. Beide ploegen slaagden er niet in om een keer een scoringskans tussen de palen te krijgen.

Kort na rust was het echter al snel raak. Ricky van Wolfswinkel kopte een vrije trap van Lewis Baker op knappe wijze in de verre hoek. NEC kwam daarna uit de schulp en er ontspon zich een heerlijke wedstrijd. Vitesse bleef de bovenliggende partij, maar plotseling stond het toch 1-1 door een fraaie treffer van Arnhemmer in Nijmeegse dienst, Ferdi Kadioglu. Het was zo’n beetje de eerste doelpoging van de gasten. Kort daarop had Nathan de 2-1 op zijn schoen na goed voorbereidend werk van Rashica, de bal ging rakelings naast.

Diezelfde Nathan kreeg even later een nieuwe kans, waarbij de bal tegen de hand kwam van Michael Heinloth (foto). Op advies van de grensrechter legde Serdar Gözübüyük de bal op de stip. Ricky van Wolfswinkel, Man of the Match, maakte geen fout en schoot onberispelijk binnen, waarna het feest in de Gelredome losbarstte.

Eerdere derby’s tussen Vitesse en NEC die ik zag in Gelredome:

 

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Vitesse wint de derby en is Kampioen van Gelderland"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*