Vitesse wint eerste oefenwedstrijd

Een goed begin is het halve werk. Vitesse heeft zaterdagmiddag haar eerste voetbalwedstrijd van het seizoen gewonnen.

In Loenen won Vitesse met overtuigend voetbal met 2-0 van Shaktar Donetsk uit de Oekraïne. Shaktar Donetsk stond afgelopen jaar nog in de halve finale van de Euroleague.

Vitesse kwam in de eerste helft op voorsprong door een goal van de Chinese spits Zhang. De Chinees kopte een voorzet in de kruising. Zhang had de voorkeur in de basis gekregen boven de teruggekeerde spits Dauda.

In de rust wisselde Vitesse maar liefst elf spelers, waardoor er in de tweede helft een geheel nieuw elftal in het veld stond.

De jonge Vitesse-aanvaller Mitchell van Bergen scoorde in de tweede helft de 2-0. Van Bergen omspeelde de keeper van Shaktar Donetsk en kon eenvoudig de 2-0 binnentikken.

Kevin Diks ontbrak in de selectie. De talentvolle verdediger van Vitesse maakt waarschijnlijk komende week de overstap naar het Italiaanse Fiorentina. Naar verluid is de Italiaanse club bereid tussen de twee en drie miljoen euro te betalen voor de verdediger.

Opstelling Vitesse eerste helft: Room, Leerdam, Kashia, Oude Kotte, Ota; Yeini, Baker, Foor; Rashica, Zhang, Koryan.

Opstelling Vitesse tweede helft: Houwen, Schorea, Kruiswijk, Van der Werf, Lucassen; Nakamba, Qazaishvili, Osman; Van Bergen, Dauda, Nathan.