Gewacht

Het is nacht Een ster lacht, lacht mij toe en fluistert: jij, jij bent gekluisterd in onmacht. Martinus Nijhoff

Tante was beetje bij beetje afgepeld, de laatste tijd, tot alleen haar schaduw nog was overgebleven. Het telefoontje van Moeder was dan ook onvermijdelijk voorzien.

“Tante is overleden.” zei ze.

Mijn onmiddellijke opluchting herkende ik. Het opvolgende verdriet voltrok zich.

“Neef en Nicht hebben de nacht ervoor bij haar gewaakt.” vertelde Moeder. “En toen haar enige Zuster kwam werd haar verteld dat het nog wel enkele dagen zou kunnen duren.”

Ik herinnerde me de scènes van mijn kindertijd, toen we altoos zondagse soep gingen eten bij Tante, en pudding. Mijn geheugen kleurde alles zonnig en helder in – zoals een geheugen dat ook moet doen: wat heb je anders aan herinneringen?

“Toen ze zijn vertrokken is ze gestorven.” zei Moeder. “Alsof ze heeft gewacht om in haar eentje te kunnen gaan.”

Toen we zwegen besefte ik dat ik dat niet wist. Ik schaamde me daarvoor.

“Dat zou best kunnen.” zei ik.

Een Mowl’etje [mo’w…õl…ôc…ô] is een kort verhaal van exact honderdvijftig woorden. Het is bedacht en ontwikkeld door René Gademann die al sinds jaar en dag publiceert op www.mowl.eu. En elke zaterdag op Arnhem Direct.

Reacties

Over de auteur

René Gademann
Een Mowl’etje [mo’wɛləcə] is een kort verhaal van exact honderdvijftig woorden. Het is bedacht en ontwikkeld door René Gademann die al sinds jaar en dag publiceert op www.mowl.eu. En elke zaterdag op Arnhem Direct. Kortgeleden is van zijn hand de thriller Colheita verschenen bij de Arnhemse uitgeverij Aquazz. Het boek is ook verkrijgbaar bij de boekhandel.

Wees de eerste die reageert op "Gewacht"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*