Vitesse wint weer niet in eigen Gelredome: 1-1 tegen sc Heerenveen

Vitesse worstelt in de voetbaljaargang 2017-2018 in het eigen Gelredome. De hoopgevende zege in het inhaalduel tegen Sparta met weliswaar slecht voetbal, kreeg zaterdagavond geen vervolg tegen sc Heerenveen. De thuisclub bleef, ondanks een veldoverwicht en veel halve kansen steken op 1-1. Na afloop ging het uiteraard vooral over de elleboogstoot van Tim Matavz, ongetwijfeld goed voor een forse schorsing. We moeten het voorlopig doen met Luc Castaignos.

Vitesse-Heerenveen was als kijkspel wederom aan de magere kant. Vitesse was wel de bovenliggende partij, maar het is een elftal zonder ziel. De beginfase startte de thuisclub nog wel behoorlijk met een kopbal van Matt Miazga, die op het dak van het doel belandde. Na een klein kwartier kwam Vitesse op een 1-0-voorsprong. Daniel Hoegh kegelde bal hoog in het dak van zijn eigen doel na een snoeiharde voorzet van Mason Mont, voor rust uitblinker bij Vitesse. Diezelfde Mount verzuimde 2-0 te maken na een solo en een goede loopactie van Matavz. Plotseling stond het 1-1, Lassane Faye verspeelde de bal, Pelle van Amersfoort lanceerde Henk Veerman, die ternauwernood werd gestopt door Remko Pasveer. De weggewerkte bal kwam voor de voeten van Pelle van Amersfoort, die zich niet bedacht en met een prachtige boogbal de gelijkmaker op zijn naam schreef. Vitesse was direct van slag.

Na de pauze greep Vitesse opnieuw het initiatief, vooral via Rashica, al waren zijn voortzettingen vaak ondermaats. Alles bij Vitesse verliep over echts, de linkerkant is ondermaats met Lassane Faye en de als een ballerina voetballende Thomas Bruns. Bryan Linssen krijgt daardoor geen fatsoenlijke bal, hij beende ook kwaad weg toen hij werd gewisseld. Het inbrengen van Mitchel van Bergen zorgde voor nieuw elan, ook omdat Rashica naar links verhuisde. Na een fraaie solo schoot Van Bergen over. Thomas Bruns knalde van grote afstand op de paal, de rebound was aan Dabo niet besteed.

In de slotminuut moest Remko Pasveer nog handelelend optreden, anders was het duel helemaal uitgelopen op een deceptie. De stemming na afloop was nu ook mat. Onder Henk Fraser gaat het niets meer worden dit seizoen.

Eerdere duels tussen Vitesse en sc Heerenveen die ik zag in Gelredome:

Reacties