Vitesse in wanvertoning niets langs Excelsior: 0-0

Voor het oog van meer dan 20.00 toeschouwers heeft Vitesse in een absolute wanvertoning niet kunnen winnen van de pure degradatiekandidaat Excelsior. Na 90 bloedeloze minuten was het 0-0. Je ziet na een trainerswissel vaak dat de nieuwe trainer een stempel zet op het team en het stempel van Rob Maas is niet best.

Vitesse speelt sinds de winterstop flets, kleurloos, zonder passie, zonder strijd. Na vier wedstrijden is definitief duidelijk geworden dat Peter Bosz gewoon een toptrainer is, die niet alleen spelers beter maakt, maar ook zorgt voor een avondje voetbal waar je naar uitkijkt. Niets van dat alles in het duel tegen Excelsior, zoals eerder deze week ook al tegen PEC Zwolle.

Het onbegrip over het passeren van aanvoerder Guram Kashia blijft groot, de passie waarmee hij vanaf de bank zijn ploeggenoten in de slotfase aanspoorde nog een alles uit de kast te halen zegt voldoende over hem. De thuisploeg werd met regelmaat uitgefloten, daar wordt geen speler beter van, maar het verschil met het Vitesse van voor de winterstop is te groot en maakt het ook verklaarbaar.

De mentale weerbaarheid van de selectie zal met al die jonge spelers dun zijn, een verdere neerwaartse spiraal ligt in het verschiet. Ik gaf het vrijdag aan in het Arnhems Nieuwscafe: de 7e of 8e plaats zal het hoogst haalbare zijn. Het was een verloren avond.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Vitesse in wanvertoning niets langs Excelsior: 0-0"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*