Vitesse is machteloos tegen Heracles: 0-2

Een onmachtig Vitesse heeft vanavond thuis in de Gelredome met 0-2 verloren van Heracles Almelo. De gasten hadden aan twee effectief uitgevoerde counters genoeg om de drie punten mee naar huis te nemen. De bijna 16.000 toeschouwers kregen een saaie vertoning voorgeschoteld. Op een moment dat Vitesse tevergeefs een strafschop claimde, sloeg Heracles in de persoon van Willie Overtoom vlak voor rust toe: 0-1.

In de tweede vijfenveertig minuten was er wel wat meer te beleven. Vitesse probeerde het wel, maar wist nauwelijks gevaarlijk te worden voor het vijandige doel. Nadat de gastheren een corner zagen eindigen in de handen van doelman Piekenhagen stond Heracles na twee balcontacten in het doelgebied van Piet Velthuizen, waar invaller Sebastian Steur de doelman kansloos liet: 0-2. Een slotoffensief was te veel gevraagd voor de thuisclub, waar te veel spelers (Lasse Nilsson, Nicky Hofs, Claudemir) niet thuis gaven.

De nabije toekomst ziet er somber uit met wedstrijden tegen PSV (uit), VVV (thuis), FC Twente (uit) en Ajax (thuis) voor de boeg.