Vitesse: nooit meer FC Hollywood aan de Rijn?

Met de strijd om de Johan Cruijff-schaal is het voetbalseizoen 2008-2009 officieel geopend. Vol verwachting heb ik ook dit jaar weer een seizoenkaart voor Vitesse aangeschaft. De schulden zijn (definitief?) gesaneerd en de dure, flamboyante en met iedereen ruzie zoekende, maar teleurstellend presterende Aad de Mos is vertokken. De Mos blijft overigens natuurlijk wel eeuwig verantwoordelijk voor de hero?sche wedstrijd tegen Ajax op 24 december 2006.
De rust lijkt echter vooral wedergekeerd door de komst van technisch directeur Marc van Hintum, de ervaren hoofdtrainer Hans Westerhof en assistent-trainer/club-icoon Edward Sturing. Zonder al te veel pijn in het hart werd afscheid genomen van de gezichtsbepalende oer-Vitessenaren Theo Janssen en Remco van der Schaaf, terwijl weinig mensen rouwig zullen zijn om het vertrek van de exoten uit China (Yu Hai) en Chili (Juan Lorca). Voeg daarbij dat ook Gill Swerts, Jasar Takak en, vrij recent, Harrie Gommans niet meer het geel-zwart zullen dragen en de gedachte is gerechtvaardigd dat redelijk rigoreus is afgerekend met het tijdperk De Mos en Vitesse af wil van de weinig flatteuze bijnaam FC Hollywood aan de Rijn.

In de voorbereiding wist Vitesse van geen enkele andere profclub te winnen, maar ik ben hoopvol gestemd. Vitesse heeft veel jonge Nederlandse spelers weten aan te trekken, die het (nog) niet hebben weten te maken in de (sub-)top, maar wel de leeftijd hebben om te kunnen groeien: Julian Jenner, Rogier Molhoek (AZ), Jeroen Drost, Niklas Tarvajarvi (sc Heerenveen) en Frank van der Struijk (Willem II). Met Alfred Schreuder als spelend verlengstuk van de trainersstaf is een plek in het heilige linkerrijtje geen onhaalbaar doel. In de toto-cup heb ik een 8e plek voorspeld.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Vitesse: nooit meer FC Hollywood aan de Rijn?"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*