Vitesse verspeelt winst tegen NEC in de slotminuten

Vitesse heeft zondagmiddag in de Gelderse derby de winst uit handen gegeven. Vijf minuten voor tijd leidden de Arnhemmers nog met 2-0, maar na 90+4 minuten stond er toch 2-2 op het scorebord. Voor het oog van 17.500 toeschouwers mocht Vitesse de meeste aanspraak maken op de overwinning, maar in het wanhoopsoffensief dat NEC in de slotfase ontketende, moest de thuisploeg toestaan dat de gasten in blessuretijd alsnog langszij kwamen.

In de eerste helft waren de ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd. Na enkele minuten kapte Lasse Nilsson zich knap vrij in de zestien, maar zijn schot met links ging rakelijks over. Aan de andere kant mocht Vitesse van geluk spreken dat Piet Velthuizen de bal van de schoen van Erton Fejzullahu wist te plukken, nadat deze de buitenspelval had omzeild. In een scrimmage voor het doel kreeg Rogier Molhoek de voet net goed achter de bal en uit een corner, ramde Lasse Nilsson geheel vrijstaand de bal over en naast het doel. Vitesse meende verder recht te hebben op twee strafschoppen: een keer na een overtreding op Nicky Hofs en keer op de heel verdienstelijk spelende Calvin Jong-A-Pin. Scheidsrechter Wegereef deed niets.

Vlak voor rust kwam Vitesse op een 1-0-voorsprong na een tumultueuze situatie. Eerst botsten Nicky Hofs en Rens van Eijden tegen elkaar, maar Wegereef deed niets. De NEC-er bleef liggen en zijn ploeggenoten zochten de aanval, waarbij de grensrechter vergat te vlaggen voor buitenspel en Civard Sprockel de bal wist te onderscheppen en direct Lasse Nilsson bereikte. Bij Vitesse voelde niemand zich, terecht, geroepen, de bal buiten te spelen voor een blessurebehandeling en de Zweed bereikte Nicky Hofs, die het hoofd koel hield en Santi Kolk op de zestien bediende, die eveneens rustig bleef : een 1-0-ruststand voor Vitesse.

Na de hervatting was er sprake van eenzelfde spelbeeld, Vitesse had het meeste balbezit en verzuimde eigenlijk snel een beslissende voorsprong te nemen. Een nieuwe overtreding op Hofs in de zestien, werd opnieuw door Wegereef weggewuifd. Aan de andere kant mocht de thuisclub van geluk spreken dat een van richting veranderde bal van Davids (Lorenzo, de neef van), door Piet Velthuizen tegen de paal kan worden getikt. In de 80e minuut kwam Vitesse dan toch op een 2-0-voorsprong, toen Claudemir hoog opspringend een afgemeten voorzet van Alexander Buttner in de verre hoek langs Babos knikte.

Die treffer was voor NEC het sein op alles op de aanval te zetten met. Vitesse kreeg het moeilijk en moest achteruit, ook al omdat de ingevallen Genaro Snijders een zwakke indruk maakte. Vitesse kwam er voetballend niet meer uit en ramde de bal steeds maar weer over de zijlijn. NEC heeft dit seizoen in de vorm van Bjorn Vlemminx echter een extra wapen in huis, danzkij zijn inworpen. Ik heb zelden iemand gezien die de bal zo strak en hard voor de goal gooit. Uit een van zijn ingooien knikte Ramon Zomer in de 87e minuut de 2-1 binnen. Koud een minuut later tikte Piet Velthuizen met een uiterste inspanning de bal uit de linkerbenedenhoek en uit de aansluitende corner moest Stefanovic zijn keeper op de doellijn te hulp schieten en de bal uit de kruising koppen. De druk van NEC bleef en na weer een inworp van Vlemminx zag heel Vitesse toe hoe de bal na een schot van Alex Radomski van richting werd veranderd door Kevin van Diermen, waarop Velthuizen kansloos werd: 2-2.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Vitesse verspeelt winst tegen NEC in de slotminuten"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*