Voetbalvaders VDZ maken nieuw liedje: “Onder de douche”

De zonen van René Chaigneau en Joost Overbeek voetballen in de D2 van VDZ. Elke zaterdag verbazen beide vaders zich over de enorme hoeveelheid voetbalclichés die elke zaterdag over de velden schalt, hetgeen hen heeft geinspireerd om een heus nieuw voetballied te componeren: “Onder de douche.” René Chaigneau componeert op zijn zolderkamer regelmatig instrumentale nummers, die hij vervolgens via zijn website over het internet distribueert, maar omdat, zoals hij zelf aangeeft “ik niet kan zingen, maak ik vaak gebruik van samples van stemmen die ik op een bepaalde manier bewerk.”

Joost Overbeek, die in het dagelijks leven een ontwerpstudio in Amsterdam bezit (www.overburen.nl) en tevens redactielid is van VDZ-clubblad De Volharder hoorde het nummer Zero Gravity van René en bedacht hiervoor een tekst, waarna het de bedoeling was iemand te zoeken die goed kon rappen. René Chaigneau: “Toen Joost met de tekst aankwam en die oplas heb ik de microfoon maar aangezet en dit bleek goed uit te pakken, hierna heb ik het nummer hier en daar wat aangepast.”

Tot hun grote verbazing krijgt “Onder de douche” veel aandacht en ontlokt het louter positieve reacties. Voor wie het nummer rustig op zich wil laten inwerken, staat hieronder de complete tekst. Beluisteren en downloaden kan via deze link.

Leeg, wijd, groen, vrij, nat, glad, zwaar, maar klaar, afwachtend, mooi, op tijd, daar waar ooit, hij links, rechts, buiten, mid, voor, door dekkingen, gebieden, muren, tactisch plan, laatste man, heen brak, liep, vloog, zoog, met een boog schoot op doellijn, lat, opkomende man vanuit de linie, in de spits, punt naar voren, scorend met de wreef, punt, kop, hard, zacht, volle kracht, wil om te winnen, voor thuis, het kruis, z`n nageslacht, in de boeken, de prijzenkast, op tevee, te gast bij studio sport, langs de lijn en dan

Onder de douche, de douche

Potdicht, muur zetten, stofzuigen achterin, weg met die bal, opbouwen, terugsjouwen, mannetje pakken, laten zakken, de laatste man, de regisseur, geen gezeur, niet lullen maar poetsen. Ze kunnen niet van je winnen maar je ken wel van ze verliezen. Op je tandvlees, voor je kiezen, op karakter, niet op techniek, ausputzer, mandekker, buitenspelval, verkeerd beoordeelde boogbal. Tand om tand, oog in oog met de aanval. Dure aankopen, niet achteruit lopen, de beste verdediging is toch de aanval, voor je man, achter de bal. Keeper, back, tackle, tikkie terug, zwart voor de ogen, de vermoeidheid, de omschakeling en dan

Onder de douche, de douche

René Chaigneau is in het verleden toetsenist geweest van de Arnhemse popbands Vandattum en Sane Invaders. Afgelopen zomer heeft hij nog een akoestisch optreden in Park Angerenstein verzorgd met zangeres Floortje Hogervorst (zie foto).

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Voetbalvaders VDZ maken nieuw liedje: “Onder de douche”"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*