Wandelen over begraafpark Moscowa

Wandelen over begraafplaats Moscowa lijkt misschien een beetje bizar tussen al die ronddwalende geesten, maar geeft je ondertussen een interessant stuk geschiedenis van de stad mee. Van belangrijke heren voor de stichting van de stad, tot kogels tijdens de Tweede Wereldoorlog en hedendaagse gedenkmogelijkheden. Moscowa is een begraafpark en wordt ook als zodanig beheerd. Zondag 25 maart is daar een rondleiding verzorgd.

Op zondag 25 maart om 14.00 uur verzorgen IVN-natuurgidsen een rondleiding vanaf de kleine ingang van Moscowa. Op deze anderhalf uur durende wandeling vertellen de gidsen over de begrafeniscultuur, haar geschiedenis en de natuur.

Het is er heerlijk wandelen tussen graven, kunstwerken en het groen. Het is juist nu interessant op de begraafplaats, omdat lente en winter beide zichtbaar zijn. De IVN-ers kunnen hier levendig over vertellen. Met deze wandeling heb je de mogelijkheid om een deel van deze begraafplaats te ervaren. Je zult zien dat het daarna de moeite loont terug te komen voor de rest.

Iedereen is welkom bij de ingang op de Waterbergseweg 20. Bus 8 stopt vlakbij (halte Moscowa). Deelname is gratis en reserveren is niet nodig. Na afloop kan je een kopje koffie drinken in het café bij de ingang, dat is dagelijks van 10 tot 16.00 uur geopend.

Reacties