Was dit maar een (zelf invullen)

{

Was dit maar een park. Of een kabelbaan. Of een speeltuin. Of een? Dat mag jij gaan bedenken. In elke buurt of wijk is tegenwoordig wel een pand te vinden dat al jaren leegstaat of een braakliggend terrein dat wacht op bebouwing. Die er voorlopig niet gaat komen. In het gunstigste geval vervalt de boel een beetje. In het ongunstigste geval tiert het onkruid welig, weten de junks de plek te vinden en dumpt men er afval. De plekken gaan er in ieder geval niet op vooruit.

Het Departement Tijdelijke Ordening werkt met en aan dat soort plekken in de stad. Denk aan het Bartokpark, Cobercofabriek en Showroom Arnhem. En ze zoeken ideeën voor andere plekken in de stad. Door bovenstaande sticker (te krijgen als je even mailt) op of bij een lege plek in de stad te plakken, foto te maken en deze te uploaden naar de Facebookpagina van het DTO. Dan kan het Transitieteam er mee aan de slag en maken we de stad samen een beetje mooier! Maar waar moet je dan aan denken? Klik verder voor inspiratie en vul vooral aan.

Het veranderen van het schip in een drijvend kunstwerk was het geesteskind van de voormalige straatartiest Maurice Blunt. Meer foto’s en informatie hier.

Een goedkope manier voor het creëren van verticale tuinen, biologisch beton. Een levend schilderij dat continu veranderd en weinig onderhoud nodig heeft.

21 schommels die allemaal een verschillend instrument vertegenwoordigen. Door samen te werken kan je de mooiste melodieën componeren.

Een lichtgevend hart dat harder gaat schijnen als er meer mensen omheen zouden komen te staan. Meer info en nog veel meer toffe projecten hier. Andere favoriet is nummer acht.

Wat zou jij in jouw buurt willen? Benieuwd naar de ideeën en of ze te realiseren zijn!

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Was dit maar een (zelf invullen)"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*