WET WET WET – na 25 jaar terug bij de historische John Frostbrug

Bridge to Liberation experience 2015 © Zefanja

Iedereen van 45 jaar en ouder kan het zich nog goed herinneren; World Liberty Concert bij de John Frostbrug in Arnhem. Ter ere van de vijftigste viering van de bevrijding van Europa in 1995. Destijds het grootste herdenkingsconcert ooit gehouden in Nederland. Nu, 25 jaar later, in het kroonjaar 75 jaar Slag om Arnhem, presenteert Bridge to Liberation haar programma waarin WET WET WET terugkeert naar  die historische John Frostbrug in Arnhem. Op vrijdag 20 september zullen zij met hun optreden in Bridge to Liberation opnieuw geschiedenis schrijven.

Internationale topartiesten

Naast WET WET WET zijn ook Nederlandse zangeres DO, in één klap landelijk bekend na het uitbrengen van haar debuutsingle Heaven (2001) en de Duitse topcellist Julian Steckel aan het programma toegevoegd. Eerder maakte Bridge to Liberation al bekend dat van eigen bodem André Hazes, Alain Clark en Romy Monteiro zullen zingen. Eric Corton is de Nederlandse verteller en BBC presentator en historicus Dan Snow de Britse verteller. Het tenoren-trio Tre Voci zet het Poolse verhaal kracht bij. Allen muzikaal begeleid door Het Gelders Orkest. Introdans zorgt traditiegetrouw voor moderne dans in Bridge to Liberation.

Impact van oorlog

Voor de zesde maal wordt de historische grond rond de Arnhemse John Frostbrug omgetoverd tot de plek waar 8 tot 100 jarigen op een unieke manier samen stil staan bij de impact van oorlog en de waarde van vrijheid. In een experience met muziek, special effects, film en dans die de bezoeker op spectaculaire wijze meeneemt in waargebeurde persoonlijke verhalen ten tijde van de Slag om Arnhem. Spannende, mooie en ontroerende verhalen die zo in “het nu” geplaatst kunnen worden. Nu, 75 jaar later, vertelt Bridge to Liberation het verhaal vanuit Brits, Pools, Duits en Nederlands perspectief. Er is niet één waarheid. Oorlog heeft meerdere gezichten. Persoonlijke verhalen geven daarom meerdere gezichten op één gebeurtenis. In Bridge to Liberation worden de verschillende persoonlijke verhalen in multi-perspectief verteld en kracht bijgezet met muzikanten vanuit de verschillende landen. Samen met het publiek en afgevaardigden uit diverse landen, kijken we terug in de geschiedenis en dragen de impact van de Slag om Arnhem mee de toekomst in.

Trailer Bridge to Liberation 2019

 

Reacties