WIJ ZIJN DE STAD Zuiderziel op Ruimtekoers

Van 15 – 25 november gaan we op cultureel avontuur in Arnhem-Zuid!

KRONENBURG EN VREDENBURG

Ruimtekoers 2017 is een stedelijk en cultureel experiment verpakt in een toegankelijk festival. Het verkent met makers, bewoners, publiek en ondernemers nieuwe ideeën, dromen en richtingen voor de stad van de toekomst. De hoofdlocatie, A Place To Be, is in een groot leegstaand kantoorpand in Arnhem-Zuid (Groningensingel 51). Met kunstexposities, theater-, muziek- en dansvoorstellingen, workshops en lezingen delen we nieuwe perspectieven op het samenleven in de stad. Zuiderziel laat zich gedurende Ruimtekoers, op verschillende manieren zien en komt graag in contact met jou!

LOCATIES

Zo zijn we doorlopend aanwezig op de 6de verdieping met een huiskameropstelling waarbij we vragen en wensen van bewoners uit Zuid ophalen. Op 24 november organiseren we een talkshow waarbij we achterhalen wat de Zuiderling bezielt. In het paviljoen Halfweg van de kunstenaar Rob Voerman, programmeren we verschillende workshops en activiteiten gericht op buurtbewoners, kunstenaars en ondernemers. Deze workshops zullen doorgang vinden in het nieuwe jaar in de Place To Bieb (Bibliotheek Kronenburg), de uitvalsbasis van Zuiderziel. Gaan we je zien?

WAT IS ZUIDERZIEL?

Zuiderziel is een platform voor (kleinschalige, wijk-eigen) initiatieven in Arnhem Zuid, met, voor en door bewoners, wijkorganisaties en lokale ondernemers. Zuiderziel legt lijnen door de wijk, verbindt mensen en initiatieven, laat de Zuiderlingen “trots” zijn op hun wijk, en creëert een (beginnende) culturele infrastructuur en voorzieningen in het zuidelijke deel van de stad Arnhem. Centraal staat het (weer) blootleggen van de Ziel van Zuid. Waar Ruimtekoers het moment pakt, zorgt Zuiderziel voor de continuïteit en de lange lijnen in een meerjarig programma, ondersteund door Kunstbedrijf Arnhem.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reacties