World Street Painting: 1000m2 kleur op de straten van Arnhem

Werk van M.C. Escher is inspiratiebron geworden voor een streetpainting van Melina Berg @ Stationsplein (bron Facebook @worldstreetpainting)

De allergrootste internationale Street Painters zijn donderdagochtend begonnen aan hun 3D Street Paintings. Ze maken hun kunstwerken, allen geïnspireerd op het thema Celebrate ART, verspreid door de Arnhemse binnenstad. Deze zomer is de binnenstad van Arnhem voor de vijfde keer decor voor het World Street Painting Festival.

Celebrate Art
De Street Painters en Masterclass studenten zijn uitgedaagd een 3D Street Painting te maken die past binnen het thema Celebrate ART. Dit resulteert in de meest veelzijdige interpretaties; er worden grote kunstenaars geëerd, de artistieke vrijheid wordt gevierd en weer anderen maken letterlijk een feestje van hun Street Painting.

Museum Arnhem
Jaarlijks legt World Street Painting een thematische verbinding met partijen in de stad. Dit jaar legt ze de link naar haar partner Museum Arnhem. Het museum vernieuwt en breidt uit. Nu het museumgebouw gesloten is, trekt het museum de stad in. Door diverse samenwerkingen blijft het museum het publiek verrassen en inspireren. Voor World Street Painting is de collectie onder de loep genomen en is een werk van M.C. Escher inspiratiebron geworden voor een Street Painting door Melina Berg op het Stationsplein.

Over World Street Painting Festival 2018
Op de eerste dag van het festival (5 juli) zijn de painters begonnen om hun schets op de grond uit te zetten. Op vrijdag 6 juli zijn de eerste kleuren zichtbaar waarna het op zaterdag hard gaat en de werken langzaam tot leven komen. Zondag 8 juli zijn alle Street Paintings af en kan het publiek zichzelf laten fotograferen in de straat tekeningen. Ze komen tot leven als je door de lens van de camera heen kijkt!

Bij elke Street Painting zijn twee voetjes op de grond getekend. Door op de voetjes te gaan staan en vanaf dat punt door de lens van een camera of telefoon naar het kunstwerk te kijken wordt het 3D effect écht zichtbaar. Iemand anders kan dan op een strategisch uitgekozen plek in het kunstwerk gaan staan en met de foto de boodschap doorgeven. Dit levert gegarandeerd spectaculaire foto’s op!

De 3D Street Paintings zijn te bewonderen tot en met 21 oktober 2018 op het Stationsplein, Willemsplein, Gele Rijdersplein, Velperplein en Oude Kraan. In de herfstvakantie, tijdens het Sprookjesfestival, wordt het festival feestelijk afgesloten.

Reacties