World Statues 2008

Dit weekend geven 300 levende beelden acte de pr?sence in de binnenstad van Arnhem. World Statues is het grootste evenement op het gebied van levende standbeelden en wordt dit jaar grootser dan ooit tevoren.

Hans Splinter
Op zaterdagmiddag 30 augustus staan de kinderen in de spotlights tijdens Kids Statues. En dit jaar worden ze niet alleen beoordeeld door een vakjury, maar ook door een kinderjury. 

Martin Werker

‘s Avonds begint om 22.00 uur op het Kerkplein in Arnhem de voorstelling ‘The Fool’. Met deze voorstelling opent het World Statues Festival dit jaar op spectaculaire wijze! De voorstelling is gratis te bezoeken, maar wees er op tijd bij, er zijn buiten de staanplaatsen op het plein slechts 400 zitplaatsen beschikbaar

The Fool is het resultaat van een samenwerking tussen Redmoon Theater uit Chicago (USA) en Tukkers Connexion uit Rotterdam. Een nar is de verbindende schakel tussen de ?echte? wereld en die van de levende standbeelden. Niets is wat het lijkt. Of toch? Wie houdt wie voor de gek?

 
Tukkers Connection

De zondag is gereserveerd voor de volwassenen. Meer dan 100 levende beelden van overal ter wereld komen zondag 31 augustus speciaal naar Arnhem om een gooi te doen naar de titel wereldkampioen living statues. Daarnaast strijden de Nederlandse deelnemers ook om de titel Nederlands kampioen.

Tussen 13.00 en 17.00 uur kun je alle beelden bewonderen in de binnenstad van Arnhem, maar ook genieten van de vele optredens, concerten, straattheaters en overig vermaak.  die strijden in de categorie?n amateurs en professionals.

Bij Brasserie Dudok aan de Koningstraat is t/m zondag nog een tentoonstelling te zien van Toon Hendriks. Hendriks maakt vanaf 2005 schitterende portretfoto’s van de levende standbeelden. 

 

 

Reacties

Wees de eerste die reageert op "World Statues 2008"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*