UPDATE: Zaterdag actie “HAND in HAND voor DIVERSITEIT”

ARNHEM – De zware mishandeling van twee mannen met een betonschaar in de nacht van zaterdag op zondag op de Nelson Mandelabrug is landelijk nieuws geworden.

Die nacht zijn twee homoseksuele mannen door een groep ‘lichtgetinte mannen’ in de leeftijd van 14 tot en met 20 jaar met grote gevolgen belaagd.

Gelet op de reacties op Facebook en Twitter raakt dit geweld veel mensen in én buiten Arnhem. Dat geldt ook voor de Arnhemse LHBTI-gemeenschap en daarom organiseert ‘Gay Horeca Arnhem’ de actie “HAND in HAND voor DIVERSITEIT”.

Deze actie zal zaterdag 8 april om 17:00 uur plaatsvinden op het Gele Rijdersplein. Vanwege de verwachte massale opkomst werd het Jansplein niet langer geschikt geacht voor deze actie. Hand in hand wordt dan een ‘statement’ gemaakt vóór diversiteit en wordt de slachtoffers een hart onder de riem gestoken:

Het is tijd voor een signaal naar de samenleving: Nederland is een land waar iedereen zichtbaar zichzelf moet kunnen zijn, ongeacht geaardheid, gender, afkomst, geloof of huidskleur!”.

De LHBTI-gemeenschap staat voor tolerantie en acceptatie en wil deze waarden uitdragen als signaal voor de toekomst. Hand in hand lopen mag geen angst opleveren, het tonen van genegenheid mag geen risico met zich meebrengen van een verminkt gezicht, aldus Gay Horeca Arnhem

De Rijksoverheid heeft ingezet op wetgeving en beleid om geweld tegen en discriminatie van LHBTI’ers te voorkomen. Lees daar meer over via deze link.

Bron: Gay Horeca Arnhem / COC Arnhem

Lees ook het eerdere bericht op Arnhem Direct over de mishandeling:

UPDATE: Politie zoekt daders en getuigen van mishandeling met betonschaar

Reacties

Wees de eerste die reageert op "UPDATE: Zaterdag actie “HAND in HAND voor DIVERSITEIT”"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*