Zaterdag schrijfmarathon Amnesty-groep Arnhem

Aanstaande zaterdag (10-12) is de Dag van de Mensenrechten. Amnesty Nederland organiseert dan voor de vierde keer de jaarlijkse schrijfmarathon. Wereldwijd worden dan brieven geschreven waarin wordt gevraagd om de vrijlating van gewetensgevangenen en om de berechting van schenders van mensenrechten. Of om de terugdringing van de doodstraf, marteling en discriminatie.

Amnesty-groep Arnhem doet dit jaar ook weer mee met de schrijfmarathon. Komende zaterdag is de groep de hele dag van 9.30 tot 16.30 uur paraat bij boekhandel Het Colofon aan de Bakkerstraat 57 in Arnhem. Papier, kaarten, pennen én voorbeeldbrieven liggen dan klaar voor de deelnemers aan deze schrijfmarathon.

Amnesty Nederland
Amnesty Nederland organiseert de Schrijfmarathon voor de vierde keer. De afgelopen drie evenementen maakten enorm veel enthousiasme en betrokkenheid los. Vorig jaar werden er vanuit Nederland 101.892 brieven verstuurd. Dit jaar ligt het streven op 150.000 brieven, want hoe hoger de stapel brieven, des te groter is de vuist tegen onmacht.

IJzersterk actiemiddel
Schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan, blijkt nog steeds een ijzersterk actiemiddel. Met deze simpele maar uiterst doeltreffende actie begon Amnesty 55 jaar geleden. Iedereen kan er aan meedoen en het werkt! Wereldwijd bestoken mensen autoriteiten die de mensenrechten aan hun laars lappen met stapels brieven. Zo’n bombardement aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers mensen eerlijker te behandelen. Want niemand wil te boek staan als onderdrukker, folteraar of tiran.

Bron: Boekhandel Het Colofon

 

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Zaterdag schrijfmarathon Amnesty-groep Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*