Zondag vierde editie van de Survivalrun Lingezegen

Foto: Harry Gerritsen

ARNHEM – Morgen, zondag 23 april vindt de vierde editie plaats van de Survivalrun Lingezegen bij de Rijkerswoerdse Plassen. Na een voorzichtige start in 2014 en een tweede editie in 2015 is dit evenement inmiddels uitgegroeid tot een survivalrun met wedstrijd status.

Ruim 500 deelnemers gaan morgen om de drie tot vijf minuten van start op het parcours dat 7,5 kilometer lang is en is voorzien van diverse hindernissen. Om 09:30 uur is de eerste start in de wedstrijd-klasse en daarna zijn er starts voor teams en individuele deelnemers.

Er is ook een ‘Funrun’ over een afstand van 5 kilometer. Daaraan kan al vanaf een leeftijd van 10 jaar worden deelgenomen en die onderste leeftijdsgrens geldt ook voor individuele deelname. Voor de ‘teamrun’en de wedstrijd-klasse geldt een minimumleeftijd van 18 jaar.

De survivalrun is een zware uitdaging voor de deelnemers die zo’n anderhalf uur nodig hebben om het parcours met vele water- en klimhindernissen te kunnen voltooien. Voor het aanwezige publiek is het een spectaculaire run waarbij de deelnemers kletsnat en onder de modder over de finish komen.

Het leuke bij deze uitdaging is dat het deelnemersveld bestaat uit ongeoefende tot zeer ervaren deelnemers, zowel jong als oud. Maar omdat teamgenoten elkaar kunnen helpen, komt iedere deelnemer uiteindelijk over de eindstreep. Meer informatie over de survivalrun is hier te lezen. En kijk ook naar de onderstaande video van de Survivalrun Lingezegen (2016):

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Zondag vierde editie van de Survivalrun Lingezegen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*